Malzemeler:
2-3 baş kuru soğan.
4-5 olgun domates.
2 yeşil biber
2 yeşil biber
1 kahve kaşığı kımızı biber.
1 çay kaşığı karabiber.
Yarım su bardağı ılık su.
2-3 dilim bayat ekmek.
2-3 yemek kaşığı tereyağı.
Yeteri kadar tuz.
Yapılışı:
Soğan,biber ve domatesler küçük küçük doğranıp kavrulur.
Tuz, karabiber,kırmızı biber eklendikten sonra, içine ılık su katılır ve bir süre daha kaynatılır.
Bu karışım, önceden bir tepsi içine küçük küçük doğranmış
bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Tuz, karabiber,kırmızı biber eklendikten sonra, içine ılık su katılır ve bir süre daha kaynatılır.
Bunların üzerine de kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder