Malzemeler:
4-5 adet
küçük kabak
1 kuru
soğan
1kahve
fincanı sızma zeytinyağı
1 kesme
şeker
Çeyrek
limonun suyu
2 yemek
kaşığı su
9-10
adet ekşi yeşil erik
YAPILIŞI:
Kabaklar
bol suda yıkanır. Uçları kesilir. Kabaklar boyuna önce boyuna ikiye kesilir.Sonra
küp şeklinde parçalara bölünür.Soğan soyularak piyazlık doğranır.Erikler yıkanır.
Bir
tencereye yağ konur, limon suyu, şeker, tuz ilave edilir.
Kabaklar,soğan
ve erikler tencereye konur, hafif karıştırılır. Yemeğe 2 yemek kaşığı su konarak
ocağın altı çok kısık açılır.Kabaklar yumuşayana kadar çok kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
Yumuşayınca
altı kapatılır. Soğuyunca servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder