Malzemeler:
Hamuru mayalamak için:
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz(değişebilir)
Un
Mayalanan hamurun içi için:
1 mor soğan
2 kuru domates
1 kapya biber
1 yeşil biber
1 kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşığı pişmiş mısır
2 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı ucu sarımsak tozu
İsteğe göre kekik,nane,pul biber(Miktarı değişebilir)Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Siyah zeytin
Çeri domates
Biberiye
Kekik
Deniz tuzu
YAPILIŞI:
Bir kabın içine ılık su tuz,şeker ve maya konarak karıştırılır.Azar
azar un ilave edilerek fazla katı olmayan yumuşak bir mayalı hamur yapılır.Üzeri
kapatılarak yanmayan bir fırının içine konarak mayalanması için yaklaşık 1 saat
bekletilir.Hamur kendi hacminin iki katı olduğunda mayalanma işlemi bitmiştir.
Mayalanma işlemi devam ederken hamurun içine konacak malzemeler
hazırlanır.Küp şeklinde doğranan biberler,kuru domates ve soğan zeytin yağında
bir iki çevrilerek ocak kapatılır.Mısır ve baharatlar ilave edilir.Soğuması
beklenir.
Mayalanan hamurun üzerine elle bastırılarak gazı alınır.İç
malzemeleri konarak yoğurulur ve tekrar mayalanması için 15-20 dakika kadar dinlendirilir.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye hamur konur.Üzeri zeytinyağı ile
elle şekillendirilir.Pizza hamuru gibi ellerimizle yaydırarak hamur açılır.Üzerine isteğe göre dilimlenmiş
zeytin ve çeri domates,kekik,biberiye ile süsleme yapılır.Deniz tuzu
serpiştirilir.15-20 dakika tepsi mayası için tekrar dinlendirilir.