Lezzetli Yemek Tarifleri

Patatesli Bazlama

 


Malzeme:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 1 kilo un.

Patates harcı için de;


  • 5-6 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • Patatesli Bazlamanın Yapılışı:

    1. Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun.
    2. Üzeri kapalı 45 dakika mayalanmaya bırakın.
    3. Patatesleri soyup haşlayın, ve ezin.
    4. Sıvıyağında soğanla kavuralım.
    5. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
    6. Üzerine ezilmiş patatesi ekleyip karıştıralım. İsteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
    7. Soğuduktan sonra beze sayısı kadar paracalar yuvarlayın.
    8. Hamuru 8-10 bezeye ayırın. Bezeleri biraz genişletip patates toplarını koyup kapatın.
    9. Merdane veya oklava ile hamura bastırıp dikkatlice büyütün.
    10. Yapışmaz bir tavayı ısıtın.
    11. Arada çevirerek kızarana kadar pişirin.
    12. Tavadan alıp hemen üzerine tereyağ sürüp servis edebilirsiniz.
    13. Afiyet olsun.

Portakallı Pelte


Malzemeler 

2 yemek kaşığı dolusu buğday/mısır nişastası

1 çay bardağı toz şeker(isteğe göre arttırılabilir)

1 portakal kabuğu rendesi 

3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 

Not:Kıvamı kendinize göre sıvı yada katı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yapılışı 

Bir tencereye nişasta,toz şekeri ve portakal suyu konarak karıştırılır.

Rendelenmiş portakal kabuğu eklenir.

Tencere ocağa alınır ve karıştırmaya devam edilerek pişirilir.

Orta ateşte altı tutturulmadan sürekli karıştırılarak pişirilir.

Ocaktan alınan pelte servis kaselerine konur.

İsteğe bağlı süslenebilir.

Oda ısısında soğuyana kadar bekletilir ve sonra buzdolabına konur.

Afiyet olsun.


Yumurtalı ve Susamlı Ramazan Pidesi


Ramazan ayının çarşı pazar yerlerinde en çok göze çarpan değişikliği ekmek yerine pide tüketiminin artışıdır.

4 Adet Yumurtalı Ramazan Pidesi İçin Malzeme:

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzerine serpmek için;

  • Susam
  1. Ramazan pidesi için öncelikle yoğurma kabımıza un, instant maya, tuz, şekeri alarak tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra ortasında bir çukur oluşturalım.
  3.  Oluşturduğumuz çukura ılık suyu ilave edelim ve hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
  4. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Gerekirse çok az un ilavesi yapabilirsiniz.
  5. Hazır olan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım. Temiz bir mutfak bezi de örttükten sonra 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayası gelen hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım.
  7. Tekrar yoğurarak hamurumuzu güzelce toparlayalım.
  8. Hazır olan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı toparlayarak beze haline getirelim. Daha büyük pideler elde etmek isterseniz hamurunuzu 2 eşit parçaya bölerek de hazırlayabilirsiniz.
  9. Fırın tepsimizin tabanını galeta unu ile kaplayalım ve hazırladığımız bezeleri tepsiye yerleştirelim.
  10. Üzerlerine temiz bir bez örtelim ve hamurlarımızı 15 dakika daha mayalandıralım.
  11. Pidelerimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını uygun bir kasede çırpalım.
  12. Hazırladığımız sosu tekrardan kabaran hamurlarımızın üzerine fırça yardımı ile sürelim.
  13. Hamurların üzerine elimizle yavaşça bastırarak genişletelim. Parmak uçlarımızla bastırarak Ramazan pidesi şeklini verelim. Şekillerin bozulmaması için üzerinden birkaç kez geçelim.
  14. Kalan sosu pidelerin üzerine sürelim. Bolca susam serperek önceden ısıtılmış 230 °C fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.
  15. Sürenin sonunda ev yapımı Ramazan pidelerimiz servise hazır. Daha yumuşak olması için fırından aldıktan sonra üzerine örtü örtebilirsiniz. 
  16. Afiyet olsun efendim!

GÜL REÇELİ

 


Malzemeler:

Mayalanması için:

3 su bardağı kokulu gül

1 çay bardağı toz şeker

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Çeyrek dilim limon

YAPILIŞI:

Gül yaprakları toplanır ve bir tepsiye konarak bir iki saat bekletilir.(Böcek v.b gitmesi için)

Gül yaprakları bol suda ezilmeden yıkanır.Kurutucuda kurutulur.

Bir kapta bir çay bardağı toz şeker ile karıştırılarak kavanoza konur ve buzdolabında iki gün mayalanması için bekletilir.

İki gün sonra bir tencerede su ve şeker ile şerbeti kaynatılır.Köpüklenmeye başlayınca mayalanmış güller eklenir.15 dakika pişirilir ve limon sıkılır.5 dakika sonra ocak kapatılır.

Soğuduğu zaman bir kavanoza alınarak kahvaltılarda mis kokulu gül reçeli tüketilir.

HİBEŞ

 

Malzemeler:

1 su bardağı tahin

2 orta boy limon suyu

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

2 çay kaşığı kimyon

3 diş sarımsak

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Tahin,dövülmüş sarımsak,kimyon ve pul biber rondoya konarak karıştırılır.

Azar azar limon suyu ve zeytinyağı eklenir.

Tuz kıvamı koyulaştırdığı için en sonunda ve azar azar karıştırılarak eklenir.

Servis tabağına alınarak üzerine zeytinyağı gezdirilir.

Pul biber serpilerek servis edilir.

LORLU BİBER TURŞUSU



Malzemeler:
1 kg küçük kırmızı acı biber
1 kg lor
1 su bardağı peynir rendesi
1 yemek kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı acı biber
1 çay kaşığı kuru nane
Sarımsak
Sirke
Zeytinyağı
Kaya tuzu
YAPILIŞI:
Biberler yıkanıp sap ve çekirdekleri temizlenir.
Bir kaseye lor konur.Üzerine rendelenmiş beyaz peynir,çörekotu,kekik,pul biber,nane ve bir kahve fincanı zeytinyağı eklenir.Karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
Biberlerin iç harcı doldurulur.Biberler kavanozlara dik olarak yerleştirilir.
Kavanozlara 1 tatlı kaşığı kaya tuzu konur.İsteğe göre temizlenmiş sarımsaklardan 3-4 tane eklenir.Üzerine kavanozun yarısından biraz fazla sirke konur.Kavanozun üzeri zeytinyağı ile doldurulur.Zeytinyağı kavanozun üçte biri kadardır.
Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve serin bir yerde bekletilir.

KABAK TATLISI



MALZEMELER:
1 kg kabak
2 su bardağı şeker
Dövülmüş iri ceviz veya fındık
YAPILIŞI:
 Kabak bütün alındıysa dilimlenir, iç kısmına gelen tarafı sert dokuya kadar alınır, kabuğu soyulur. Soyması zor olduğu için hazır dilimlenmiş kabak almanız daha iyi olacaktır.
Dilimlenmiş kabaklar bir kat şeker, bir kat kabak olmak üzere geniş tencereye dizilir. Bir gece veya 5-6 saat bekletilir.
Tencere ocağa alınır, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şerbetinin koyulaşması için bir süre kapak açık olarak pişirilir.
İsteğe göre tepsiye konarak 10 dakika da fırınlanır.
Servis tabağına alınan kabakların üzerine  dövülmüş ceviz veya fındık serpilir. Kaymak ile servis edilebilir.

FIRINDA LEVREK BUĞULAMA



Malzemeler:
2 adet temizlenmiş levrek
2 adet kuru soğan
2 adet defne yaprağı
3 adet patates
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz(tercihe göre değişir)
1 çay kaşığı karabiber
3-4 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limon
YAPILIŞI:
Zeytinyağı,tuz ve karabiber bir kabın içinde karıştırılır.
Zeytinyağlı bu sos ile balıkların her yeri iyice yağlanır.Balıkların karın kısımlarına birer defne yaprağı konur.
Kuru soğan ve limon  halka şeklinde ince ince doğranır. Patatesler parmak şeklinde kesilir.
Balıklar yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirilir.Tepsiye dilimlenmiş soğan,patates ve limonlar da yerleştirilir.Kalan sos balıkların üzerine dökülür.Tuz serpilir.Maydanoz dalları konur.Tereyağı küçük parçalar halinde tepsiye konur.
Fırın kabının üstü hiç hava almayacak şekilde ıslatılmış pişirme kağıdı ile güzelce kaplanır. Pişirme kağıdının kenarları fırın kabına güzelce bastırılır ve hava alması önlenir.
Tepsi önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
Maydanoz,roka ve maruldan oluşan yeşil salata ile servis edilir.


KARPUZ KABUĞU REÇELİ



Malzemeler;
2 su bardağı dilimlenmiş kabuk(Kabuğu soyulmuş ve doğranmış)
1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 tane karanfil
Çeyrek limon
YAPILIŞI;
Yediğiniz karpuz kalın kabuklu ise reçel için daha uygun oluyor.
Karpuz kabukları soyacak ile soyulur.İstenilen boyutlarda dilimlenir
Kabuklar iki üç su yıkanarak bir tencereye konur.Üzerine çıkacak kadar su ilave edilir.Karbonat atılarak karıştırılır.Bir gece bu şekilde bekletilir.
Sabah tenceredeki karpuz kabukları çıkartılarak bol su ile başka bir kapta iki üç kez yıkanır.Bir tencereye konarak üzerine kadar su eklenir ve bir taşim kaynatılır.Süzülerek bekletilir.
Şerbeti için bir tencereye iki bardak su ve şeker konarak kaynatılır.Yaklaşık 10 dakika kaynayınca karpuz kabukları eklenir.Karanfil atılır.40 dakika kadar pişirilir.Limon sıkılarak 5 dakika daha kaynatılır.Şerbetin kıvamı için bir tabağa bir kaşık şerbet alınarak bekletilir.Soğuyan şerbet tabak yana çevrilince kırışarak akıyorsa  kıvamı olmuştur.Ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.

SAFRAN ÇAYI



FAYDALARI:
Hafif ve orta dereceli depresyonun tedavisinde kullanılır.
Kalp ve damar sağlığını korur. Kalp krizi riskini azaltır ve damar tıkanıklığını önler.
Depresyona iyi gelir.
Göz sağlığını korur. Bulanık görme sorununa karşı oldukça etkilidir.
Sedef hastalığının tedavisinde kullanılır. Sedefi büyük oranda yok eder.
Enfeksiyonu önleyerek bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını sağlar.
Adet öncesi sendromuna karşı iyileştirici etkiye sahiptir.
Antioksidan etkiye sahiptir.
Kan basıncını düşürerek kalp ve damarların aşırı derecede zorlanmasının önüne geçer.
Kandaki kolesterol ve trigliserid seviyesini düşürür.
Hücrelerin sağlıklarını korumalarına yardımcı olur.
Kanserli hücre oluşumunu yavaşlatarak kanser hastaları için iyileştirici bir etki oluşturur.
Retinaya giden kan akışını hızlandırır. Bu durum retina hasarı, iskemik retinopati ve yaşlılık nedeniyle büyüyen makula dejenerasyonu tedavisinde oldukça etkilidir.
Ağrı kesici özelliği vardır.
Göz, deri, karaciğer, ağız ve saç sağlığını korur.
Göbek bölgesinde bulunan yağları eritir ve fit bir görünüm kazanmanızı sağlar.
Vücut ısısını dengeler.
YAPILIŞI:
Safran ne yazık ki ülkemizde zor bulunan bir bitkidir.Aktarlarda dahi zor bulunur hatta bazı aktarlar safran diye insanlara zerdeçal veya aspir satmaktadır.Safran toz halinde değil,lif halinde bir baharattır.Safranın gramı 20-30 TL arasında değişir.
1 bardak safran çayı için 9-10 tane safran kullanmak yeterlidir. Kullanacak su iyice kaynatılır. Su kaynadıktan sonra birkaç dakika soğuması beklenir ve safran koyulan bardağa dökülerek demlenmesi sağlanır.5 dakika sonra içilir.

ACUKA



Malzemeler:
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
2 tatlı kaşığı pul biber(miktar değişebilir)
1 tatlı kaşığı isot
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı zencefil
4 yemek kaşığı galeta unu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI;
Tüm malzemeler rondoya konarak çekilir
Kıvamı açmak için zeytinyağ eklenebilir.
Kıvamı koyulaştırmak için ise galeta kullanılır.
Acı düzeyi kendi damak zevkinize göre ayarlanır.
Kullanılan baharat çeşitleri ve miktarları yine kendi damak zevkinize göre değişebilir.
Yapılan karışım kavanoza konarak buzdolabında saklanır.

MANDALİNA REÇELİ


Malzemeler:
8 adet orta boy mandalina
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
Mandalinaların dış kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir.
Mandalinalar tencereye konur.Üzerine çıkacak kadar su ile bir taşım kaynatılır.Suyu dökülür.
Tencereye  soğuk su konarak mandalinalar yine bir taşım kaynatılır.Mandalinalar soğuk suya çıkartılır.
Tencerede bir gece su içinde bekletilir.Arada bir iki kez suyu değiştirilir.
Sabah suyu süzülür.Mandalinalar kağıt havlu ile kurulanır.
Tencereye su ve şeker koyarak kaynatılır.Kıvam alınca mandalinalar ikiye bölünerek içine atılır.
Biraz kaynayınca limon tuzu ilave edilir.Kıvamı kontrol edilir.(Bir tabağa şerbet konarak soğutulur.Yana çevrilen tabakta şerbet kırışıyor ise olmuştur)
Kıvamı olan reçel soğumaya bırakılır.Kavanoza doldurularak serin bir yerde bekletilir.

KOLAY PASTA



Malzemeler:
1 paket iki parçadan oluşan pastaban
1 pasta kreması(süt ile çırpılarak yapılır.Pişirilmez)
1 kutu krem şanti(içinde iki paket var)
2 muz
1 çikolata sos
1 lt süt
Süslemek için:
Kıyılmış fındık
YAPILIŞI:
Hazır pastaban kutusundan çıkartılır.Bir parçası tezgaha konur.Üzeri bir kahve fincanı süt ile ıslatılır.
Bir kabın içinde pasta kreması ve  bir paket krem şanti süt  ile kıvam alana kadar çırpılır.
Islatılmış olan pastabanın üzerine sürülür.Dilimlenmiş muzlar üzerine dizilir.
Pastabanın ikinci dilimi muzların üzerine konur.Pastaban süt ile ıslatılır.Kalan krema üzerine sürülür.
Bir tencerede çikolata sos süt ile karıştırılarak pişirilir.Ilıdıktan sonra pastanın üstüne dökülür.
Krem şantinin diğer paketi süt ile çırpılır.Krema torbasına konarak pastanın üzeri süslenir.
Pastanın kenarlarına kıyılmış fındık serpilir.
Buzdolabında bekletilen pasta soğuduğu zaman servis edilir.
NOT:Yaş pastalar bir gece dolapta durduğu zaman daha kıvamlı ve daha lezzetli olmaktadır.

BAHARATLI ÇEŞNİ



Malzemeler:
Sebzeler:
1 dal kereviz sapı
5-6 dal maydanoz
1 taze soğan
2-3 dal roka
1 kuru soğan
4 diş sarımsak
1 havuç
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1-2 taze asma yaprağı
sonradan ilave edilecek baharatlar:
2 yemek kaşığı kaya tuzu(tercihe göre azaltılabilir)
1 çay kaşığı öğütülmüş tane karabiber
1 çay kaşığı toz kekik
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
Yıkanan sebzeler suyu süzülerek kurutulur.
Yeşil soğan,kereviz dalı,maydanoz ve roka  doğranır.
Havuç soyularak ince halkalar şeklinde doğranır.
Kuru soğan ve sarımsaklar ince piyazlık doğranır.
Biberler ve asma yaprağı doğranır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konarak 70 derecede ısıtılan fırına verilir.Kapağın önüne tahta kaşık konarak sebzelerin suyunun kolay buharlaşması sağlanır.
Bir saate yakın bir süre fırında kurutma yapılır.Fırından çıkartılan tepsi soğuduğu zaman sebzeler rondoda çekilir.Tekrar fırın tepsisiyle fırına atılır.20 dakika daha ağzı yarı açık fırınlanır.
Tepsi soğuduğu zaman kuruyan sebzeler rondoya konur.Kaya tuzu,ve diğer baharatlar eklenerek tekrar çekilir.Bir tabağa konarak havalanması sağlanır.Sonra kavanoza doldurularak dolaba kaldırılır.
Özellikle çorbalarda ve istenilen diğer yemeklerde rahatlıkla kullanılır.

KURU MEYVELİ KEK


Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 su bardağına yakın sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 çay bardağı kuru üzüm ve doğranmış kayısı
1 yemek kaşığı nişasta(kuru meyveler için)
YAPILIŞI:
Geniş bir kaseye yumurtalar kırılır.Üzerine şeker ve vanilya konarak mikser ile Köpürene kadar karıştırılır.
Yoğurt kıvamına gelince içine sıvı yağ ve yoğurt ilave edilir.
Un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
Kuru kayısılar yıkanarak kurulanır ve küp şeklinde doğranır.
Kuru üzümler de yıkanarak kurulanır.
Kuru meyvelerin üzerine nişasta konarak karıştırılır.Kek karışımına ilave ederek karıştırılır.
Yağlanmış kek karışımına dökülür.
Isıtılmış 160 derece fırına konarak 45 dakika pişirilir.Keke bıçak saplanarak pişmesi kontrol edilir ve fırın kapatılır.
10 dakika ilk sıcaklığı gidene kadar bekletilir.Kek kalıbı tezgaha vurdurarak kekin kolay çıkması sağlanır.Kek ters çevrilerek tabağa çıkartılır.Dilimlenerek servis edilir.

SOKA-BOŞNAK TURŞUSU


SOKA 
Soka, Boşnak mutfağına özgü sütlü-kaymaklı bir turşu uygulamasıdır. Sofrada kahvaltılık veya turşu-meze olarak çokça yer bulur. Uygulamasındaki temel prensipler sebebiyle genel olarak Trakyada Biberli Katık'a ve özellikle Kırklareli mutfağında yapılan “Sütlü biber turşusu”na, Edirne mutfağının “Akça Katık – Hatça Katığı” isimli sütlü turşularıyla büyük benzerlik taşırken, kullanılan malzeme ve birkaç püf noktasıyla araya fark koymaktadır.
Makedonyada ise buna benzer süzme yoğurt ve lor ile yapılan çeşidine de ızvarka denir.
Soka turşusunda kullanılan biber cinsi yöreye kimlikli “Yugoslav biberi – Boşnak biberi” denilen bir çeşit biberdir. Ülkemizde son senelerde Yalova civarında yetiştirilerek pazarlara sunulmaya başlanan bu biber, dolmalık bibere benzese de şekil itibariyla ucu sivri-konik, daha etlice, rengi sarıya dönercesine açık yeşil bir biber çeşididir. Öte yandan bu bibere ulaşamayanlar daha küçükçe seçecekleri dolmalık renkli biberlerle soka kavanozlarında görselliği yüksek sonuçlar elde edebilirler.
Soka hazırlanırken kullanılan bir diğer malzeme ise taze süt kaymağıdır. Akışkan kıvamdaki bu kaymak sokanın lezzetini kendine kimlikli kılacak temel malzeme olarak görülebilir. İçerisinde kullanılacak peynir konusunda esneklik gösterilebilir. Beyaz peynir yahut ekşimik-lor türünden bir peynir kullanılabilir. Hazırlandıktan sonra serin bir yerde saklanması gerekir. 20-30 gün gibi bir sürede tam kıvamına kavuşur. Bu sürede turşuda taşmalar görülebileceği için saklama yerine konurken altına bir tepsi konulması iyi olacaktır.
Malzemeler :
Boşnak biberi ( Yugoslav biberi )
1 Kg keçi veya koyun sütü
1 Kg süt kaymağı
750 gr beyaz peynir
Tuz
Hazırlanışı :
Biberleri dolmalık hazırlar gibi kapak kısmından açıp tohum yataklarını temizleyin.
Biberlerin içini odacıklara ayıran kısımları bir bıçakla bir miktar kazıyarak iç kısımları düzeltin.
İyice yıkayıp süzdürün ve biberleri kağıt havlu ile kurulayın.
Biberlerin içini elinizle güzelce tuzlayıp bir tepsiye dizin. Üzerini bir kuru örtüyle kapatıp ertesi güne kadar bekletin.
Turşuyu kuracağınız ertesi gün işe önce sütünüzü litre başına 1 yemek kaşığı nisbetinde tuz ile kaynatarak başlayın.
Not : Tuz miktarını ayarlarken peynirinizin tuzunu da göz önüne almalısınız.
Süt kenarda soğurken biberlerinizle ilgilenin. Geceden tuzladığınız biberlerinizin içlerinin sulandığını göreceksiniz. Bu suyu boşaltın ve hafifçe silkeleyerek yıkamaksızın kenara alın.
Peynirinizi ve kaymağı derince bir kaba alın. Bir bardak kadar da ılınmış süt ekleyip çatalla iyice ezdirip birbirine özleştirin.
Not : Bunun için tüm malzemeyi blendır kullanarak da pürüzsüzleştirebilirsiniz.
Bu malzemeyi biberlerinizin içine doldurup kavanozlara çok sıkı olmayacak şekilde dizin.
Aralara artan iç malzemeden ekleyip eksik kalan kısımları kalan süt ile tamamlayın.
Arzuya göre bir bez ile sararak bir gün mayalanmanın başlaması için bekletin.
Ertesi gün buzdolabına yahut güneş görmeyen serin bir yere alarak 20-30 gün arası olgunlaşması için bekleyin.
Kaynak : http://www.trakyagezi.com/soka-kaymakli-bosnak-tursusu/