Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
1 cimdik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Açmak için:
1 paket buğday nişastası
Arasına:
250 gram
iri çekilmiş fındık için
Üzeri için:
250 gram
tereyağı
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
YAPILIŞI;
Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve bir fiske
tuz yoğurma kabının içerisine alınıp parmak uçlarıyla karıştırılır.
Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur
yapılır.
Hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
Sonra hamur dört eşit parçaya ayırılır.
Bu dört parçanın her biri ince uzun rulo yapılır ve her rulo
tekrar 10'a bölünüp beze yapılır. (40 bezemiz olacak)
İlk 10 beze çay tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta
serperek üst üste koyulur.
Diğer 10'lu gruplara da bu işlem yapılır.
İlk yaptığımız hamur grubu alınıp elle kenarları bastırarak
büyütülür ve sonra merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır.
Yağladığımız tepsiye alınır.
Üzerine erittiğimiz tereyağından sürülür.
Üzerine fındıkların üçte biri serpilir.
Geri kalan üç grup hamura da aynı işlem uygulanır.
En son yufkanın üzeri de yağlanır ve keskin bir bıçakla
istenilen şekilde kesilir.
Kalan yağ her yerine döküp 180 derecede ısıtılmış fırında
pişirilir (tere yağını tortu ve köpüklerini alın pişince çirkin gözükebilir)
Şerbeti için su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılır.
Ocaktan alıp içine 1,5 su bardağı sıcak süt ilave edilir.
Tatlı ılık hale gelince yine ılık haldeki şerbeti üzerine
dökülür.Soğuduğu zaman servis edilir.