Lezzetli Yemek Tarifleri

ÇİKOLATA SOSLU MUFFİN

























Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1,5 bardak şeker
1 su bardağı yoğurt (süt de olabilir)

 Çikolata Soslu Muffin yapılışı:
Şeker ve yumurta çırpılır.
Sıvı yağ, yoğurt tek tek çırpılarak eklenir.
En son un kakao kabartma tozu elenerek eklenir.
Muffin kağıtlarına konulur.
170 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Üzeri istediğiniz gibi süslenir (kakaolu krem şanti, cremole vs.)

Afiyet olsun.

BÖĞÜRTLENLİ MİNİ CHEESECAKE



























Malzemeler;
 Tabanı için;
1 paket yulaflı bisküvi
50 gram tereyağ
Kremasi için;
400 gr labne peyniri
yarim bardak şeker
1 paket vanilya
200 ml sıvı krema
2 yumurta
2 dolu yemek kaşığı nişasta
Sosu için;
1 bardak böğürtlen
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

 YAPILIŞI;
Tabanı için;
Tere yağı eritilip rondoda çekilmiş bisküvi ile güzelce karıştırılır.
Silikon yada kağıt cupcake kalıplarına eşit olarak paylaştırılarak çay bardağının altıyla güzelce ezilir.
Dolapta en az 20 dakika bekletilir.
krema için;
Labne ve şeker el ile çırpılır, krema ve nişasta eklenir.
Son olarak vanilya ve sırayla tek tek yumurtalar eklenip karıştırılır.
Mikser kullanmıyoruz dolaptan çıkarılan kalıpların içine eşit miktarda pay edilir (üstünde hafif boşluk kalmalı)
175 derece önceden ısıtılmış fırında (20 dakika kadar) pişirilir. (soğudukça kıvam alacak, beyaz diye pişmedi sanmayın)
Fırından çıkarmadan kapağı açık şekilde 1-2 saat soğumaya bırakılır.
Soğuyunca sosu dökülüp buz dolabında soğutulur. (ne kadar soğursa o kadar güzel olur)
 Sos için;
Sos malzemeleri karıştırılıp pişirilir, blendırdan geçirilir.
Ayrıca fırında pişerken fırının başka bir rafına bir kap su koyun ki cheesecakeleriniz çatlamasın.


KAKAOLU PORTAKALLI TOP KEK



























Malzemeler;
2 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
Süslemek için;
erimiş çikolata, nutella, fındık

 YAPILIŞI;
Şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
Sıvı malzemeler sırayla eklenir çırpılır.
Daha sonra katı malzemeler eklenir karışana kadar çırpılıp yağlanmış müffin kalıplarına dökülür.
Kalıpları doldururken 1 parmak kadar kabarma payı ayrılır.
180 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.


PEYNİRLİ TOP KEK


















Malzemeler;
3 yumurta
1 cay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
100 gr eritilip soğumuş margarin ve ya tere yağı
yarımşar demet maydanoz ile dere otu

 YAPILIŞI;
Eritilip soğumus margarin, (ben tereyagı kullanıyorum) yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tuz mikserle 2 dakika çırpılır.
Un, kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir.
Son olarak rendelenmiş beyaz peynir ve yarımşar demet maydanoz ile dereotu eklenip kısa bir süre daha çırpılır.
Yağlanmış kalıba dökülüp önceden ısınmış 160 derece fırında pişirilir (Tepside pişirilirse 40-45 dakika) Benim gibi müffin kalıbında yaparsanız daha erken 35-40 dakikada pişecektir


YEŞİL ZEYTİNLİ TUZLU KEK






















Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı küçük doğranmış biberli yeşil zeytin
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1’er çay kaşığı çörekotu ve tuz
2’şer çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 YAPILIŞI;
Yumurtalar ve süt  birlikte birkaç dakika çırpılır.
Karışımın üzerine zeytinyağı eklenerek 1-2 dakika daha çırptıktan sonra un ve kabartma tozu ilave edilir. Daha sonra hamura beyaz peynir, zeytin, dereotu,maydanoz, tuz ve çörekotu da katarak iyice karıştırılır.
 Dikdörtgen bir kek kalıbı önce yağlanır sonra unlanır.

Kalıbın tabanına dolmalık fıstıklar döşenip kek hamuru üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirilir.

PEYNİRLİ TUZLU KEK





















Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram peynir
Tuz (peynir tuzluysa koyulmayabilir)
Maydanoz
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam
Çörek otu
 YAPILIŞI;
Yumurta, yoğurt ,yağ, peynir ve maydanoz karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenir. Kek kalıbına fırça ile sıvı yağ veya oda ısısında margarin sürülür. Susam ve çörek otu kek kabına serpilir.170 derecede 30-35 dk pişirilir. Üzeri iyice kızarınca kürdanla veya bıçakla kontrol edilir.Bıçak veya kürdan temiz çıkmışsa pişme işlemi bitmiştir.Afiyet olsun. 

KIBRIS TATLISI


Malzemeler;
4 yumurta
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
Kreması için;
4 cay bardağı süt
2 yemek kasığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (kutudan çıkanların bir tanesi)
yarım çay bardağı şeker
Şerbeti için;
1.5 bardak seker
1.5 bardak su
bir kaç damla limon suyu

 YAPILIŞI;
Şerbeti için; şeker ve suyu eklenir, kaynadıktan sonra limon suyu da ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakılır
Keki için;Yumurtaları şekerle beraber bir kaç dakika çırpıp diğer tüm malzemeleri eklenir ve karıştırılır Bu aşamada bayağı bi katı kıvam olmalıdır. (Endişelenmeyin normaldir)Dikdörtgen bir borcama konur.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Tatlı ılınmaya başlayınca ılık şerbeti üzerine gezdirilir. (İkisi de ılık olmalı)
Kreması için; süt, nişasta ve şeker krema kıvamına gelene kadar pişirilir ve ocaktan almadan vanilyayı da eklenir.
Krema ılınınca krem şanti toz halinde ilave edip iyice çırpılır.
Şerbetini çeken tatlının üzerine dökülür.
Birkaç saat dolapta dinlendikten sonra servis edilir

MERDANELİ EV BAKLAVASI







Malzemeler;
5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat(yemek sodası)
İç harcı için;
2 su bardağı ceviz içi
250 gr eritilmiş tere yağı ve ya margarin
Yufkaları açmak için;
1,5 su bardağı buğday nişastası
Şurubu için;
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım limon suyu

 YAPILIŞI;
Hamur yoğuracağınız kabın içine un elenip yumurtalar kırılır.
Tuz, süt ve sıvı yağı ve diğer malzemeler ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamur önce 4  eşit parçaya sonra her bir parça da 10 adet küçük bezeye ayrılır.Üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirilir.
Dinlenmiş bezeler mermer bir zemin veya açma tahtası üzerine nişasta ve oklava ile 35-40 cm'lik yufkalar halinde açılır.10 adet küçük açılmış bezelerin arasına nişasta sürülerek merdane ile bir yufka olarak açılır.
Baklava tepsisi yağlanıp bir kat yufka döşenir.
Üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür.İç harcından serpilir.
Kalan yufkalar da tepsiye döşenerek yine araları tek tek yağlanır ve iç harcından konur..
Yufkaların döşenmesi bitince bir bıçak yardımıyla baklavanın kenarlarını tepsinin içine doğru iterek yerleştirilir.
Baklava dilimleri şeklinde yada kare biçiminde kesilir.
Kalan eritilmiş ve sıcak tereyağı baklavanın üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında baklavalar kabarıp, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirilir.
Şurubu için; şeker ve su bir tencerede karıştırılarak 15 dakika kaynatılır ve limon suyu ilave edip karıştırılır.
Şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakılır.
Pişen tatlı fırından çıkartılıp üzerine soğuk şurubu dökülür.

Kendi tepsisinde soğumaya bırakılır ve iyice soğuduktan sonra servis edilir.

SARAY SARMA



Malzemeler;
 2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
4 su bardağı dövülmüş ceviz
500 gr margarin
nişasta
Şerbet için;
4 su bardağı su
1 kg toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

 YAPILIŞI;
Sıvı yağ, yumurta, tuz, süt ve un derin bir kapta karıştırılır.
İyice yoğurulur.
12 saat bekletip, hamur dinlendirilir.
Yumruk büyüklüğünde 4 adet beze yapılır.
Düz bir zeminde nişasta serpip, bezeler tek tek oklavayla açılır.
Bıçakla yufkanın kenarları kare olacak biçimde kesilir.
Yufkadan artan hamurlar, ince ince kıyılır.
Kare biçimindeki yufkaların üzerine kıyılmış hamurlar yayılır.
Bir kenara ceviz serpilir.
Oklavaya sarıp, hafif büzerek, hamur oklavadan çıkarılır.
5 cm aralıklarla kesilir.
Kesilen parçalar yan çevirerek tepsiye dizilir.
Düzgün görünmeleri için üzerine küçük bir tepsi bastırılır.
Margarin eritilip, hamurların üzerine gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirilir.
Fırından alıp, soğumaya bırakılır.
Sonra şerbeti hazırlanır.
Bunun için, şeker ve su kaynatılır.
Limon suyu ilave edilir.
Şerbet sıcakken sarmaların üzerine gezdirilir

KÜNEFE




Malzemeler;
1 kg kadayıf
500 gr tereyağı veya margarin
500 gr tuzsuz beyaz peynir (peynir bol sevenler 700 gr)
4 su bardağı şeker
6 su bardağı su
yarım limon

 YAPILIŞI;
Şerbeti için;
Şeker ve su bir tencereye konulur.
Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Şerbet 10 dakika kadar kaynadıktan sonra şerbetin daha iyi kıvam alması için limon suyu eklenerek altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Künefe için;
Taze kadayıf el yardımıyla küçük küçük parçalara ayrılır veya büyük bir bıçakla kıyılır.
Bakır veya normal tepsi iyice yağlanır (yağdan taban görünmeyecek)
Küçük bir parça tereyağı ayrılır ve kalanı ocakta eritilir.Soğuduktan sonra kullanılacak olan kadayıfların üzerinde gezdirilerek kadayıf harmanlanır.
Kadayıfların yarısı düzgün bir şekilde tepsiye yerleştirilir.
Gerekirse bir tabağın arkası ile bastırılarak sıkıştırılır (eriyince dışarı akmasın diye)
Peynirler küçük parçalara ayrılarak kenarlardan bir parmak bırakılarak kadayıfın üzerine yerleştirilir.
Kalan kadayıflar peynirlerin üzerini kapatacak şekilde sıkıca bastırarak yerleştirilir (bu olası dağılmaya karşı önlemdir)
Ocağın küçük gözünde, en kısık ateşte ve çevire çevire kadayıflar kızartılır.
Düz bir tepsi yardımıyla kızaran kadayıflar çevrilir.
Kalan tereyağı ile yağlanan tepsiye aktarılır.
Diğer tarafta kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcak künefenin üzerine ılık şerbet dökülür.
Şerbetini çeken künefe tatlısının üzerine toz Antep fıstığı serpilir ve (özel künefe tabağında yapıldıysa yine aynı tabakta) sıcak olarak servis edilir.
Eğer arzu ederseniz sunumda kaymak veya dondurma da kullanılabilir.

İRMİK TATLISI



Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için;arzuya göre krema ile fıstık veya fındık

 YAPILIŞI;
Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3.5 su bardağı suyla kaynatılıp limon ilave edip soğumaya bırakılır.
Bütün malzemeler bir kapta karıştırılıp yağladığımız borcama veya bir başka tepsiye dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbet üzerine dökülür.Servis edilir.

TULUMBA TATLISI

Malzemeler;
 Hamur için;
1 su bardağı su
25 gr tere yağ
1 çay kaşığı şeker
1 çimdik tuz
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta
Şerbet için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

 YAPILIŞI;
Hamur için; tencereye yağ,su,şeker ve tuz konup kaynayınca ocak kısılır. 1 su bardağı un eklenir.
Kaşığın arkasıyla iyice yedirilip tekrar ocağa alınır. Kısık ateşte 2 dakika kadar kaşığın arkasıyla ezerek karıştırarak pişirilir sonra toparlanan hamur derin bir kaseye alınıp iyice soğutulur.
İçine yarım yemek kaşığı irmik, yarım yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta eklenir, mikserle iyice çırpılır.
Krema sıkma torbasına büyük yıldız uç takılır ve  hamur torbaya boşaltılır.
Kızartmak için; geniş karnıyarık tenceresine bol sıvı yağ konulur.
Yağ soğuk olmalıdır. Pisince hamur olmasın diye hamurun hepsi soğuk yağa sıkılmalıdır.
Kızaran hamurlar delikli kaşıkla yağı süzülerek alınıp iyice soğuyan şerbete konur. Bir kaç tur karıştırıp şerbeti çekmesi sağladıktan sonra servis tabağına alıp üzerine antep fıstığı serpilir.
Şerbet için;
Su ve şeker kaynatılır.
Kaynayınca birkaç damla limon sıkılır. 5 dakika kısık ateşte kaynatıp ocak kapatılır.İyice soğuk olmalıdır.(ılık değil soğumuş olacak)

SÜTLÜ NURİYE



Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
1 cimdik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Açmak için:
1 paket buğday nişastası
Arasına:
250 gram iri çekilmiş fındık için
Üzeri için:
250 gram tereyağı
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt

 YAPILIŞI;
Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve bir fiske tuz yoğurma kabının içerisine alınıp parmak uçlarıyla karıştırılır.
Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
Hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
Sonra hamur dört eşit parçaya ayırılır.
Bu dört parçanın her biri ince uzun rulo yapılır ve her rulo tekrar 10'a bölünüp beze yapılır. (40 bezemiz olacak)
İlk 10 beze çay tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta serperek üst üste koyulur.
Diğer 10'lu gruplara da bu işlem yapılır.
İlk yaptığımız hamur grubu alınıp elle kenarları bastırarak büyütülür ve sonra merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır.
Yağladığımız tepsiye alınır.
Üzerine erittiğimiz tereyağından sürülür.
Üzerine fındıkların üçte biri serpilir.
Geri kalan üç grup hamura da aynı işlem uygulanır.
En son yufkanın üzeri de yağlanır ve keskin bir bıçakla istenilen şekilde kesilir.
Kalan yağ her yerine döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir (tere yağını tortu ve köpüklerini alın pişince çirkin gözükebilir)
Şerbeti için su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılır.
Ocaktan alıp içine 1,5 su bardağı sıcak süt ilave edilir.

Tatlı ılık hale gelince yine ılık haldeki şerbeti üzerine dökülür.Soğuduğu zaman servis edilir.

TELLİ BABA TATLISI



Malzemeler;
150 gram oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
İçine:
1 su bardağı tel kadayıf (ben kavrulmuş kadayıf kullandım)
yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

 YAPILIŞI;
Ceviz ve küçük parçaladığımız kadayıf bir kasede karıştırılır.
Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve karbonat karıştırma kabına alınıp elde iyice karıştırılır.
Un yavaş yavaş eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Hamurdan parçalar koparılıp elde açıp içine 1 tatlı kaşığı kadar kadayıflı harçtan koyulur.
Kapatıp yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Tepsiyi fırına koyar koymaz şerbeti hazırlanır.
Su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır.
Kaynadıktan sonra limon suyu eklenip bir 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır.

Tatlılar pişince ocaktan alınıp ılınmaları beklenir.

KALBURABASTI TATLISI




Malzemeler;
2 su bardağı zeytin yağı (yarısını ay çiçek yağı kullandım)
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 şu bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
İçine:
ceviz

 YAPILIŞI;
Önce şerbet için su ve şeker tencereye konup kaynatılır.
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limon suyu eklenir, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri ile hamur yoğurulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
İstediğimiz büyüklükte parçalar koparıp rendenin ince tarafına bastırarak açılır.
İçine ceviz koyup kapatılır ve tepsiye dizilir.
180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür.
Arada şerbet kaşıkla alınıp, tekrar tatlıların üzerine dökülür.

FINDIKLI GÜL TATLISI



Malzemeler;
125 gram tereyağ veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon

 YAPILIŞI;
Öncelikle şerbet malzemeleri olan su ve şeker tencereye alınır ve ocağa konur.
Şeker eriyene kadar karıştırıp şeker eridikten sonra karıştırma bırakılır, şerbet daha sonra şekerlenmesin.
Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp ocağın altı kapatılır.
Margarin veya tereyağ mutlaka oda ısısında yumuşamış olmalıdır.
Tüm malzemeler karıştırılır.Kulak memesi kıvamında olana dek un eklenip yoğurulur.
Daha sonra merdaneyle ince bir hamur açılır ve çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir.
2 baş tarafına 1 er fındık konur ve 3 yuvarlak parça yanyana dizip yuvarlanır.
Ardından tam ortasından kesilir ve tepsiye dizilir.
170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Pişen gül tatlımız fırından alındıktan 1-2 dakika sonra ılık şerbeti döküp dinlenmesi için bir kenara alınır.

Tatlı 3-4 saat dinlendikten sonra servis edilir.

RULO BAKLAVA





Malzemeler;
 Şerbet için;
2 bardak su
2 bardak şeker
3-4 damla limon
Baklava için;
15-20 yaprak baklava yufkası
1,5 - 2 bardak fıstık veya ceviz
150 gram tere yağı

 YAPILIŞI;
Şerbeti için;
Su ve şeker tencereye alınıp eritilir.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır.
5 dakika sonra limon damlatıp 1-2 dakika sonra altın kapatılır.
Baklava için;
Tereyağı eritilir, yufkalar 3 kat tek tek yağlanır.2. kata fıstık yayılır ve sıkıca rulo yapılır.
İstenilen kalınlıkta kesilir.
Kalan tereyağı tatlının her yerine sürülür.
Rulo yaparken ince bir boru yada oklavadan yardım alınır ve sıkıca sarılır
180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Şerbet ılık olmalıdır. Fırından çıkan tatlılar 3-4 dakika soğuyunca şerbet dökülmelidir.

ŞEFTALİLİ MUHALLEBİLİ TART

























Malzemeler;
 Tart hamuru için;
1 yumurta
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr küp küp doğranmış dolaptan yeni çıkmış tereyağ ya da margarin
Muhallebisi için;
2 yumurta sarısı
2 bardak süt
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 buçuk yemek kaşığı un
2 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
2 büyük boy şeftali
2 kaşık pudra şekeri

 YAPILIŞI;
İlk olarak tereyağ,un ve pudra şekeri parmak uçlarıyla ufalanır.
Islak kum şeklinde olacak.
Yumurta da eklenip yoğurulur.
Küçük yuvarlak borcamın tabanını tereyağ ile yağlayıp taban ve kenarlara gelecek şekilde hamur yayılır ve çatal ile tabanına ara ara batırılır.
Dolapta en az 15 dk bekletilir.
Muhallebisi için tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağa alınır.
Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı eklenir.
Ara ara karıştırıp muhallebinin kabuk tutmaması sağlanır.
Dinlenen tart hamurumuzun üzerine yağlı kağıt koyup üzerine ağırlık yapması için kuru bakliyat koyulur.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirip, yağlı kağıt ile bakliyatlar alınır.
Üzeri hafif kızarana kadar biraz da bu şekilde pişirilir. (Üzerine ağırlık koymamızın sebebi tart hamurunun kabarmasını istemediğimiz için)
Bu arada yine yağlı kağıt serili bir tepsiye şeftaliler soyulup dilimlenir.
Üzerine pudra şekeri serpip O da fırına atılır (5- 10 dk yeterli olacaktır çok pişmesi gerekmiyor)
Fırından çıkan tart hamurumuz soğuyunca borcamdan çıkartılır.
Servis tabağına alınır.

Orta çukur kısmına muhallebi dökülüp, üzerine şeftaliler dizilir.