4 yumurta
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
Kreması için;
4 cay bardağı süt
2 yemek kasığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (kutudan çıkanların bir tanesi)
yarım çay bardağı şeker
Şerbeti için;
1.5 bardak seker
1.5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI;
Şerbeti için;
şeker ve suyu eklenir, kaynadıktan sonra limon suyu da ekleyip bir kaç dakika
daha kaynatıp soğumaya bırakılır
Keki için;Yumurtaları
şekerle beraber bir kaç dakika çırpıp diğer tüm malzemeleri eklenir ve
karıştırılır Bu aşamada bayağı bi katı kıvam olmalıdır. (Endişelenmeyin
normaldir)Dikdörtgen bir borcama konur.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Tatlı ılınmaya başlayınca ılık şerbeti üzerine gezdirilir.
(İkisi de ılık olmalı)
Kreması için;
süt, nişasta ve şeker krema kıvamına gelene kadar pişirilir ve ocaktan almadan
vanilyayı da eklenir.
Krema ılınınca krem şanti toz halinde ilave edip iyice
çırpılır.
Şerbetini çeken tatlının üzerine dökülür.
Birkaç saat dolapta dinlendikten sonra servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder