Malzemeler
2
yumurta
1 su
bardağı yoğurt
1 çay
bardağı sıvı yağ
150 gram
peynir
Tuz
(peynir tuzluysa koyulmayabilir)
Maydanoz
Kabartma
tozu
Aldığı
kadar un
Susam
Çörek
otu
YAPILIŞI;
Yumurta,
yoğurt ,yağ, peynir ve maydanoz karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un
eklenir. Kek kalıbına fırça ile sıvı yağ veya oda ısısında margarin sürülür.
Susam ve çörek otu kek kabına serpilir.170 derecede 30-35 dk pişirilir. Üzeri
iyice kızarınca kürdanla veya bıçakla kontrol edilir.Bıçak veya kürdan temiz
çıkmışsa pişme işlemi bitmiştir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder