Malzemeler;
Tabanı için;
1 paket yulaflı bisküvi
Kremasi için;
400 gr labne peyniri
yarim bardak şeker
1 paket vanilya
200 ml sıvı krema
2 yumurta
2 dolu yemek kaşığı nişasta
Sosu için;
1 bardak böğürtlen
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI;
Tabanı için;
Tere yağı eritilip rondoda çekilmiş bisküvi ile güzelce
karıştırılır.
Silikon yada kağıt cupcake kalıplarına eşit olarak
paylaştırılarak çay bardağının altıyla güzelce ezilir.
Dolapta en az 20 dakika bekletilir.
krema için;
Labne ve şeker el ile çırpılır, krema ve nişasta eklenir.
Son olarak vanilya ve sırayla tek tek yumurtalar eklenip
karıştırılır.
Mikser kullanmıyoruz dolaptan çıkarılan kalıpların içine
eşit miktarda pay edilir (üstünde hafif boşluk kalmalı)
175 derece önceden ısıtılmış fırında (20 dakika kadar)
pişirilir. (soğudukça kıvam alacak, beyaz diye pişmedi sanmayın)
Fırından çıkarmadan kapağı açık şekilde 1-2 saat soğumaya
bırakılır.
Soğuyunca sosu dökülüp buz dolabında soğutulur. (ne kadar
soğursa o kadar güzel olur)
Sos için;
Sos malzemeleri karıştırılıp pişirilir, blendırdan
geçirilir.
Ayrıca fırında pişerken fırının başka bir rafına bir kap su
koyun ki cheesecakeleriniz çatlamasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder