Lezzetli Yemek Tarifleri

YEŞİL ZEYTİNLİ TUZLU KEK






















Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı küçük doğranmış biberli yeşil zeytin
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1’er çay kaşığı çörekotu ve tuz
2’şer çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 YAPILIŞI;
Yumurtalar ve süt  birlikte birkaç dakika çırpılır.
Karışımın üzerine zeytinyağı eklenerek 1-2 dakika daha çırptıktan sonra un ve kabartma tozu ilave edilir. Daha sonra hamura beyaz peynir, zeytin, dereotu,maydanoz, tuz ve çörekotu da katarak iyice karıştırılır.
 Dikdörtgen bir kek kalıbı önce yağlanır sonra unlanır.

Kalıbın tabanına dolmalık fıstıklar döşenip kek hamuru üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder