Malzemeler;
1 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
İçine:
1 su bardağı tel kadayıf (ben kavrulmuş kadayıf kullandım)
yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI;
Ceviz ve küçük parçaladığımız kadayıf bir kasede
karıştırılır.
Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve karbonat karıştırma
kabına alınıp elde iyice karıştırılır.
Un yavaş yavaş eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yapılır.
Hamurdan parçalar koparılıp elde açıp içine 1 tatlı kaşığı kadar
kadayıflı harçtan koyulur.
Kapatıp yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Tepsiyi fırına koyar koymaz şerbeti hazırlanır.
Su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır.
Kaynadıktan sonra limon suyu eklenip bir 5 dakika daha
kaynatıp ocaktan alınır.
Tatlılar pişince ocaktan alınıp ılınmaları beklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder