Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya(10 gr.)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç harcı malzemeleri:
1.5 su bardağı kadar ezilmiş sarı haşhaş
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
YAPILIŞI:
Bir tasa yumurta, süt,su ve
sıvı yağ konur.
Maya, şeker ve tuz da
karıştırma kabına eklenerek hepsi karıştırılır.
Bu karıştırma kabına un yavaş
yavaş eklenerek yoğrulur.
İyice yoğurduktan sonra hamur
topunun üzeri bir bezle örtülerek oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar
mayalanması için dinlendirilir.
Bu arada haşhaş ve sıvı yağı
birbirine karıştırılarak hazırlanır.
Mayalanıp kabarmış hamur bir
kez daha yoğurulur ve iki parçaya ayrılır.
Parçaların biri tezgahta ince
olacak şekilde merdane ile açılır.
Açılan hamurun üzerine,
haşhaş ve sıvı yağlı karışımı güzelce sürülür.
Sürdükten sonra bir kenarından
sarıp rulo hale getirilir.Sonra bu rulodan 5 cm eninde parçalar kesilir.
Rulolar yağlı kağıt serilmiş veya
yağlanmış bir fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.