Malzemeler:
5 kg domates
2 kg kaypa biber
7-8 diş sarımsak
2-3 acı kıl biber
Tuz
2-3 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Biberler bol suda bir kaç kez yıkanır ve tohumları temizlenir.Robotta
kıyılması için doğranır.
Domatesler de bol suda birkaç kez yıkanarak kabukları soyulur.Robotta
çekilmesi için doğranır.
Sarımsakların kabukları soyulur.
Kıl biberler yıkanarak tüm malzemeler hazır hale getirilir.
Biberler robotta kıyılarak kaynama tenceresine alınır.
Domatesler kıyılarak tencereye eklenir.Tencere ocağa konur.
Yaklaşık bir saate yakın kaynatılır.Bu arada içine ince kıyılmış
sarımsak,tuz ve şeker eklenir.
15 dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
Temiz kavanozlara sıcak sıcak doldurulur.Yeni kapaklarla sıkıca kapatılır.
Kavanozlar tezgah üzerine ters çevrilerek konur.Üzeri örtülür.Bir
gece soğuması beklenir.
Ertesi gün kavanozlar çevrilerek tutup tutmadığı kontrol
edilir.Kışın kullanılmak üzere serin ve az güneş alan bir yere kaldırılır.Buzdolabında
saklanmasına gerek yoktur.
Kışın yemeklerde ve makarnalarda kullanılır.