Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
2 buçuk çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket toz şanti
2 paket vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Süslemek için;
Muz,kivi gibi
meyveler
YAPILIŞI:
Önce pastaya sürülecek olan
kreması yapılır.
Bunun içinde iki paket krem
şanti ile 500 ml. süt bir kaba alınıp mikserle kıvamı olana kadar çırpılır.
Sonra krem şanti soğuması için
buzdolabına konur.
Ardından pastanın keki için de ilk
olarak un ile kabartma tozu bir kaba alınıp karıştırılır.
Sonra toz şeker ile yumurtalar
çırpma kabına alınır.Su eklenir.Köpürene kadar çırpılır.
Sonra bunlara un,nişasta,vanilya ve kabartma
tozu elenerek eklenir ve mikserle iyice çırpılır.
Karışım orta boy bir yağlanmış
borcama yada altına yağlı kağıt serili kelepçeli pandispanya kalıbına dökülerek
175 derecelik fırında fırın kapağını açmadan pişirilir.
Kek fırından alınınca soğutulur
ve sonra ortadan ikiye bölünür.
Alt katın üstüne önce süt ile ıslatma yapılır.Kremanın birazı
sürülerek dilimlenmiş meyve dizilir.İkinci kat üzerine kapatalılır.Kalan krema
pastanın üzeri ve kenarlarına düzgünce sürülür.Üstü ve kenarları dilimlenmiş
meyveler ile süslenir.Hazırlanan pasta 3-4 saat kadar buzdolabında bekletilir ve
sonra servis edilir.