1 kg kuzu veya dana karaciğer
4 yemek kaşığı çok ince doğranmış (brunoise)
soğan
½ su bardağı sıvı yağ
3 adet orta boy halka doğranmış soğan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
3 çorba kaşığı un
½ demet maydanoz
1 su bardağı kızartma yağı
Yapılışı;
Halka doğranmış soğanların halkaları tek tek
ayrılarak unlanır.
Maydanoz yıkanır, iyice kurutularak
hazırlanır.
Çapı dar bir tavaya kızartma yağı konur,
kızdırılır, maydanozlar saplarıyla birlikte atılarak hızla çevrilir ve yanmadan
kağıt havlu üzerine alınır.
Aynı yağda unlanmış soğanlar da hafif pembe
renkte kızartılarak kağıt üzerine alınır.
Zarı ayıklanarak yağlı ve sinirli kısımları
çıkartılmış olan ciğer,fındık büyüklüğünde doğranır.
1,5 yemek kaşığı un, karabiber, tuz ve kekikle
karıştırılarak hazırlanır.
Sote tavasına yağ koyularak kızdırılır.
Ince doğranmış soğanlar ilave edilerek açık
pembe renkte yakmadan kızartılır.
Hazırlanan
ciğerle unlu karışım karıştırılarak sote tavasına boşaltılır, hızla
karıştırılıp beklenir.
Ciğer suyunu salmadan renk değiştirir, ara
sıra karıştırarak her tarafının aynı renkte kızarması sağlanır.
Ocaktan
alınarak, servis tabağında kızarmış soğan ve maydanozla süslenerek sıcak servis
yapılır.