Malzemeler;
250 gr
tavuk göğüs eti
3 adet
domates
3 adet
biber
1 adet
soğan
3 çorba
kaşığı zeytinyağı
1 çorba
kaşığı biber salçası
karabiber
Tavuk
baharatı
Kimyon
Tuz
YAPILIŞI;
250 gr
tavuk göğsü etini küçük bir şekilde küp küp doğrayın.
Teflon
tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip hafif yağ kızardıktan sonra tavukları
içine döküp orta ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.
1 adet
soğanı ince ince doğrayıp tavuk soteye ilave edin ve 5 dakika boyunca sürekli
olarak kavurun. Soğanların yanmaması ve tencerenin dibine yapışmaması için
sürekli karıştırmanız gerekmektedir.
3 adet
domates,tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 15
dakika pişirin. Tavuk soteye baharat isteğe göre katılabilir. Kimi yemek
yazarları baharatlı çok daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu söylerken kimi yemek
yazarları da baharatsız yenmesinin daha iyi ve
lezzetli olduğunu söylemektedirler. Siz arzu ederseniz 1 çay kaşığı
baharat ekleyebilirsiniz.
Daha
sonra tavuk soteye 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve 20 dakika daha orta ateşte karıştırarak
pişirin.
Tavuk
sote piştikten sonra ateşten alın ve sıcak servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder