Malzemeler;
2 Adet Patlıcan
2 Su bardağı Pirinç
3 Su bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
YAPILIŞI;
Bütün patlıcanlar soyulmuş olarak tuzlu suda dinlendirilip
suyu süzülür ve küp küp doğranır.Yağda kızartılır.
Diğer tarafta tencerede yağ ısıtılıp Pirinci ilave edilerek kavrulur. Tuz ve karabiberi eklenir. Suyu ilave edip, pişmeye bırakılır.
Pilav suyunu çekip, göz göz olunca ocağın altı kapatılır.
Patlıcanlar pilava eklenip, karıştırılır. Üzeri kağıt havlu ile kaplanır. Tencerenin kapağı kapatılarak, dinlenmeye bırakılır.
Sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Diğer tarafta tencerede yağ ısıtılıp Pirinci ilave edilerek kavrulur. Tuz ve karabiberi eklenir. Suyu ilave edip, pişmeye bırakılır.
Pilav suyunu çekip, göz göz olunca ocağın altı kapatılır.
Patlıcanlar pilava eklenip, karıştırılır. Üzeri kağıt havlu ile kaplanır. Tencerenin kapağı kapatılarak, dinlenmeye bırakılır.
Sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder