Özbekistan,Kazakistan Türkmenistan gibi Türki Cumhuriyetlerinde sıkça rastlanılan ve beğenerek yenilen bir pilav türüdür. Havuçlu ve etli olarak yapılan bu pilavın içerisine nohut, üzüm veya tane kimyon atılır. Tat olarak nefis bir tadı vardır.Yaptığınızda en kısa sürede tekrar yapmak ve yemek isteyeceksiniz.
MALZEMELER
2 su
bardağı pirinç
2 adet
turuncu havuç
1 adet
sarı havuç(bulabilirseniz)
250 gr.
kuzu eti
2-3 adet
kuru soğan
1 çay
bardağı haşlanmış nohut
1 çay
kaşığı kimyon tohumu(zira)
2 yemek
kaşığı kuru üzüm
tuz,
karabiber,
1 çay
bardağı sıvı yağ
3 su
bardağı su
1-2 baş
sarımsak
YAPILIŞI;
Tencere konulan sıvı yağda kuzu etleri çevrilerek kavrulur. İçine piyaz doğranmış kuru soğanlar eklenip kavurmaya devam
edilir.Etler pişince jülyen doğranmış havuçlar ve bütün halde sarımsaklar eklenerek kavurmaya devam edilir.Havuçlar yumuşayınca baharatlar,nohut,üzüm ve tuz eklenir.Son olarak pirinçler ve pilava yetecek miktarda su eklenir.Önce harlı ateşte sonra yavaş ateşte kapağı
kapalı şekilde pişirmeye bırakılır.
Pilav
piştikten sonra demlemeye bırakılır ve hazır olunca servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder