Lezzetli Yemek Tarifleri

MANTAR KURABİYE





















Malzemeler
2 Paket Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Pudra Şekeri
Üzerine: 1 Yemek Kaşığı Kakao

YAPILIŞI
Geniş bir kapta buğday nişastası, un, yumurta, oda sıcaklığındaki margarin, kabartma tozu ve  pudra şekeri karıştırılır.Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurulur.

Yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin içine ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlak şekil verilen küçük hamur topları  dizilir.Yuvarlak küçük bir şişe kapağı kakaoya batırılır.Sonra küçük hamur topunun üzerine bastırılır.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kurabiyelerin üzeri çok hafif pembeleşene dek pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder