2 Paket Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Pudra Şekeri
Üzerine: 1 Yemek Kaşığı Kakao
YAPILIŞI
Geniş bir kapta buğday nişastası, un, yumurta, oda
sıcaklığındaki margarin, kabartma tozu ve
pudra şekeri karıştırılır.Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene
dek yoğurulur.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin içine ceviz
büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlak şekil verilen küçük hamur
topları dizilir.Yuvarlak küçük bir şişe
kapağı kakaoya batırılır.Sonra küçük hamur topunun üzerine bastırılır.Önceden
ısıtılmış orta ısılı fırında kurabiyelerin üzeri çok hafif pembeleşene dek
pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder