6 orta boy patlıcan
250 gr. dana kıyma
2 soğan
2- 3 domates
2- 3 sivri biber
Yarım demet maydanoz
3- 4 kaşık sıvı yağ
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca
soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.
Yağda çevirerek kızartılır. Tepsiye
yerleştirilip boydan boya,
bıçak
alta geçmeyecek şekilde kesilir.
İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile
kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış
maydanoz ilave edilir.
Patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine
domates dilimleri yerleştirilir.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder