500 gr. orta yağlı kıyma
3-4 adet Patates
3 adet Domates veya 1 kaşık salça
2 çorba kaşığı yağ
Maydanoz
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
İki defa
çekilmiş kıymanın içine bir baş rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz, karabiber ve
maydanoz koyunuz. İyice yoğurunuz.
Köfte
şeklini veriniz.
Patatesleri
soyup köfte büyüklüğünde yarım santim inceliğinde dilimlere ayırınız.
Kızartıp
bir tepsiye diziniz.
Aynı
yağda köfteleri kızartınız.
Kızarmış
köfteleri tepsilere pateslerin üzerine diziniz.
Domatesi
kabuğunu soyduktan sonra doğrayınız ve yağda kavurunuz.
Bir çay
bardağı su koyup kaynatınız.
Tepsideki
köfteleirn üzerine dökünüz.
Kapağını
örtüp 5–10 dak. pişiriniz.
Servis
tabağına köfteler pateteslerin üzerinde olacak şekilde çıkarıp en üstüne
domates
sosunu
da gezdirip servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder