Malzemeler:
1 bütün tavuk
Su
1 yemek kaşığı zeytinyağı(sos için)
1 yemek kaşığı salça(sos için)
1 yemek kaşığı yoğurt(sos için)
3 patates
2 soğan
1 havuç
Tuz,karabiber,kekik,pul biber.
YAPILIŞI:
Tavuk yıkanarak bol tuzlu suda bir süre haşlanır.(10 dakika)
Haşlanan tavuk bir kaba çıkartılır.Ilıması için bir süre
bekletilir.
Tavuğun üzerine sürmek için salça,yoğurt,zeytinyağı,tuz ve
karabiberden oluşan sos karıştırılarak hazırlanır.
Tavuğun içine tuz serpilir.Dışına ise hazırlanan sostan iyice
yedirilerek sürülür.Fırın tepsisine konur.
Patates,havuç ve soğanlar iri parçalar halinde doğranır.Tuz,kekik
ve pul biber ile harmanlanır.Tepsinin içine tavuğun kenarlarına yerleştirilir.
180 derece fırında tavuğun üzeri kızarıp patatesler yumuşayana kadar kızartılır.
İstenirse içine iç pilav doldurularak da pişirilebilir.