Lezzetli Yemek Tarifleri

KİVİLİ BATON PASTA


Malzemeler:
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Kreması için;
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
2 buçuk çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket toz şanti
1 paket vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Süslemek için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Kivi
 YAPILIŞI:
Önce pastaya sürülecek olan kreması yapılır.Yumurta sarısı,un,nişasta ve şeker karıştırılır.Azar azar süt ilave edilerek pişirilir.Sürekli karıştırılarak topaklanması önlenir.Kıvamı geldiğinde vanilya eklenerek altı kapatılır ve soğutulur.
İki paket krem şanti ile 500 ml. süt bir kaba alınıp mikserle kıvamı olana kadar çırpılır.
Sonra krem şanti soğuması için 5 dakika buzdolabına konur.Sonra her iki karışım birbirine karıştırılarak kreması hazır hale getirilir.
Ardından pastanın keki için toz şeker ile yumurtalar çırpma kabına alınıp köpürene kadar çırpılır.
Mikserle iyice mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır.Sonra un ile vanilya eklenir.Fazla karıştırıp söndürmeden dikkatlice alttan üste doğru harmanlanır.
Karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülerek 175 derecelik fırında fırın kapağını açmadan 15 dakika pişirilir.
Pandispanya fırından alınınca soğutulur ve ortadan ikiye kesilir.Tekrar her biri ikiye kesilerek 4 parça elde edilir.
Alt katın üstü 3-4 kaşık süt ile ıslatılır.Kremanın birazı sürülerek dilimlenmiş meyve dizilir.İkinci kat üzerine kapatalılır.Son katına kadar aynı işlem devam edilir.
Kalan krema pastanın üzeri ve kenarlarına düzgünce sürülür.
Üstü dilimlenmiş kivi ile süslenir.Pastanın üst kenarlarına hazırlanan krem şanti ile süsleme yapılır.Kıyılmış fındık ile kenarları kaplanır.Hazırlanan pasta 3-4 saat kadar buzdolabında bekletilir ve sonra servis edilir. 

ÇİLEKLİ BATON PASTA


Malzemeler:
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Kreması için;
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 buçuk çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 paket toz şanti
1 paket vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Süslemek için;
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Çilek
YAPILIŞI:
Önce pastaya sürülecek olan kreması yapılır.Yumurta sarısı,un,nişasta ve şeker karıştırılır.Azar azar süt ilave edilerek pişirilir.Sürekli karıştırılarak topaklanması önlenir.Kıvamı geldiğinde vanilya eklenerek altı kapatılır ve soğutulur.
İki paket krem şanti ile 500 ml. süt bir kaba alınıp mikserle kıvamı olana kadar çırpılır.
Sonra krem şanti soğuması için 5 dakika buzdolabına konur.Her iki karışım birbirine karıştırılarak kreması hazır hale getirilir.
Ardından pastanın keki için toz şeker ile yumurtalar çırpma kabına alınıp köpürene kadar çırpılır.
Karışım mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır.Sonra fazla karıştırıp söndürmeden un ve vanilya yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.
Karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülerek 175 derecelik fırında fırın kapağını açmadan 15 dakika pişirilir.
Pandispanya fırından alınınca soğutulur ve ortadan ikiye kesilir.Tekrar her biri ikiye kesilerek 4 parça elde edilir.
Alt katın üstü 3-4 kaşık süt ile ıslatılır.Kremanın birazı sürülerek dilimlenmiş meyve dizilir.İkinci kat üzerine kapatalılır.Aynı diğer katları gibi hazırlanarak tamamlanır.
Kalan krema pastanın üzeri ve kenarlarına düzgünce sürülür.Üstü  dilimlenmiş çilek ile süslenir.Hazırlanan pasta 3-4 saat kadar buzdolabında bekletilir ve sonra servis edilir. 

MEYVELİ YAŞ PASTA


Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
2 buçuk çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
 1 paket toz şanti
2 paket vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Süslemek için;
Muz,kivi gibi meyveler

YAPILIŞI:
Önce pastaya sürülecek olan kreması yapılır.
Bunun içinde iki paket krem şanti ile 500 ml. süt bir kaba alınıp mikserle kıvamı olana kadar çırpılır.
Sonra krem şanti soğuması için buzdolabına konur.
Ardından pastanın keki için de ilk olarak un ile kabartma tozu bir kaba alınıp karıştırılır.
Sonra toz şeker ile yumurtalar çırpma kabına alınır.Su eklenir.Köpürene kadar çırpılır.
Sonra bunlara un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve mikserle iyice çırpılır.
Karışım orta boy bir yağlanmış borcama yada altına yağlı kağıt serili kelepçeli pandispanya kalıbına dökülerek 175 derecelik fırında fırın kapağını açmadan pişirilir.
Kek fırından alınınca soğutulur ve sonra ortadan ikiye bölünür.
Alt katın üstüne önce süt ile ıslatma yapılır.Kremanın birazı sürülerek dilimlenmiş meyve dizilir.İkinci kat üzerine kapatalılır.Kalan krema pastanın üzeri ve kenarlarına düzgünce sürülür.Üstü ve kenarları dilimlenmiş meyveler ile süslenir.Hazırlanan pasta 3-4 saat kadar buzdolabında bekletilir ve sonra servis edilir. 

MEYVELİ RULO PASTA


PANDİSPANYA
4 yumurta
5 kaşık un
5 kaşık şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
KREMA
500 ml süt
1 yumurta sarısı
3 fincan un
1 su bardağı şeker
vanilya
Üzeri için:
1 paket krem şanti(2 poşet)
200ml süt
kivi,muz,çilek
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
Un yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.
Limon rendesi ve vanilya  eklenir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek eşit bir şekilde yayılır.
170 derece fırında 10-15 dakika pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarılır.
Kreması için yumurta sarısı,un ve şeker birbirine iyice yedirilerek karıştırılır.Azar azar süt ilave edilerek pişirilir.Kıvama gelince ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Diğer yanda rulo şeklinde sarılmış olan ve soğuyan pandispanya yağlı kağıttan ayrılır.
Üzerine soğumuş olan krema sürülür.Muz ve kesilen diğer meyveler içine konur.Rulo şeklinde tekrar sarılır.Üstü kalan krema ile iyice sıvanır.Soğuması için dolaba konur.
Ayrı bir yerde krem şanti çırpılır ve üzerini süslemek için kullanılır.
İsteğe göre üzerine meyve dilimleri de konabilir.
Rulo pasta dilimlenerek servis edilir.

DUKAN EKMEK


Malzemeler:
2 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı yulaf kepeği(doğalsan)
3 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı unu(doğalsan)
1 kahve fincanı lor peyniri(yada küçük doğranmış kaşar)
2 taze soğan(ince kıyılmış)
1 taze sarımsak(ince kıyılmış)
Yarım çay kaşığı tuz(isteğe göre miktarı değişir)
2-3 dal maydanoz(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı soda(İngiliz karbonatı)
Nane,kekik,pul biber
YAPILIŞI:
Bir kaba yumurtalar kırılır ve çırpılır.
Lor,soğan,sarımsak,maydanoz ve tuz ilave edilir.
Yoğurt,yulaf kepeği ve yulaf kepeği karışım unu ilave edilerek karıştırılır.
İsteğe göre baharat karışımları katılır.
Soda ilave edilerek karıştırılır ve 5 dakika kabarması ve yulafların şişmesi için bekletilir.
Az yağ sürülmüş teflon tavaya dökülerek kısık ateşte altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Soğuduğu zaman dilimlenerek servis edilir.2 gün buzdolabında saklanarak tüketilir.

NOT:Yağlı kağıt serili borcamda 15 dakikada fırında yada 7-8 dakikada mikrodalgada da pişirilebilir.

PORTAKALLI KEK


Malzemeler:
1 paket margarin(250 gr.oda ısısında)
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Un
YAPILIŞI:
Margarin ve şeker bir kabın içinde birbirine yedirilene kadar karıştırılır.
Yumurta ve süt eklenerek karıştırılır.
Karışıma un,kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
Kıvamı mayonez gibi akışkan olmayan bir şekilde olmalıdır.
İstenilen bir kek kalıbı yağlanır ve karışım dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirilir.
Soğuduğu zaman kesilerek servis edilir.

MİSKET KÖFTE


Malzemeler:
500 gr. yağsız kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
2 dilim bayat ekmek içi
Kızartmak için:
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Soğan rendelenir.
Maydanoz incecik kıyılır.
Bayat ekmek içi ufalanır yada  rondodan geçirilir.Ekmek yerine galeta unu da kullanılabilir.
Bütün malzemeler birbirine yedirene kadar yoğurulur.
Fındık kadar parçalar alınır ve yuvarlak köfteler yapılır.
Kızgın yağda kızartılır.Kağıt havlu serili tabağa çıkartılır.Sıcak servis edilir.


PATATESLİ MAYALI POĞAÇA



Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt  
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı  tuz
2 yumurta(sarının biri üzerine)
1 su bardağı ılık su
Tam tahıllı un
İçi için:
Patates(haşlanmış)
2 yeşil soğan
3-4 dal maydanoz
Karabiber,pul biber,nane karışımı
Üzerine:
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu
YAPILIŞI:
Önce içi için maydanoz ve yeşil soğan ince kıyılır.Patates çatalla ezilerek maydanoza eklenir.
Bir kasede şeker ve yaş maya kabarmaya bırakılır.
Kabardıktan sonra oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ve sıvı yağ eklenir.
2 yumurtadan 1 nin sarısı üzerine ayrılarak yumurtalar eklenir.Biraz karıştırılır, sonra azar azar un ve tuz  eklenir Ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
1 saat mayalanır.Sonra şekil verilerek içine patatesli harç konur.
Yağlı kağıt konulmuş fırın  tepsisin de 15 -20 dk. bekletilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.susam ve çörek otu serpilir.
200 C de önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkınca üzeri bir bezle örtülerek kuruması önlenir. 

PEYNİRLİ MAYALI POĞAÇA (Tam tahıllı undan)


Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt  
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı  tuz
2 yumurta(sarının biri üzerine)
1 su bardağı ılık su
Tam tahıllı un
İçi için:
Peynir
Maydanoz
Üzerine:
2 yemek kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu
YAPILIŞI:
Önce içi için maydanoz ince kıyılır.Peynir çatalla ezilerek maydanoza eklenir.
Bir kasede şeker ve yaş maya kabarmaya bırakılır.
Kabardıktan sonra oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ve sıvı yağ eklenir.
2 yumurtadan 1 nin sarısı üzerine ayrılarak yumurtalar eklenir.Biraz karıştırılır, sonra azar azar un ve tuz  eklenir Ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
1 saat mayalanır.Sonra şekil verilerek içine peynirli harç konur.
Yağlı kağıt konulmuş fırın  tepsisin de 15 -20 dk. bekletilir.
Üzerine yumurta ve pekmez karışımı sürülür.susam ve çörek otu serpilir.
200 C de önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkınca üzeri bir bezle örtülerek kuruması önlenir. 

TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler:
250 gr yumuşak tereyağı  yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
1,5 su bardağı tahin
4-5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
YAPILIŞI:
Önce iç harcı için tahin,şeker ve ceviz karıştırılır.Bir kenarda bekletilir.
Hamur için tereyağı ve şeker birbirine yedirilir.İçine yoğurt ve yumurta eklenerek karıştırılır. Sıvı yağ eklenip biraz daha karıştırılır.
Üzerine un ve kabartma tozu eklenir.
Çok sert olmayan bir hamur elde edilir.Yarım saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan bir parça alınarak merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açılır.
Açılan hamurun içine hazırlanan  harçtan konur.
Hamur yuvarlatılarak kapatılır.Rulo şeklindeki hamurdan halka şeklinde kurabiyeler kesilir.
Tepsiye dizilir ve 170 derecedeki fırında 15 -20  dakika pişirilir.

6 AY BAYATLAMAYAN TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerine:1 yumurta akı,1 çay bardağı susam
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler geniş bir kapta yoğurulur.10 dakika dinlendirilir.
Merdane ile bisküvi kalınlığında açılır.
Bardak ile veya kesme kalıbıyla yuvarlak şekilde kesilir.
Yumurta akı çırpılır.Bir tabağa susam dökülür.
Yuvarlak kurabiyeler önce yumurta akına sonra susama batırılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.

TAVADA BÖREK


Malzemeler:
2 adet yufka
Peynir(Sert keçi peyniri kullandım)
Maydanoz
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Yufka ikiye kesilir.
İnce kıyılmış maydanoz ve ezilmiş peynir karıştırılır.
Yufkanın geniş tarafına iç harcı konup, yuvarlatarak sarılır.
Yağlanmış tavaya ortadan başlayarak yerleştirilir.
Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılarak tavaya yerleştirilir.
Ocakta kısık ateşte altı kızarana kadar pişirilir.
Ters çevrilerek diğer tarafı da pişirilir.Sıcak servis edilir.

SASSY SU


Malzemeleri:
1 adet orta boy salatalık
2 litre su
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 adet limon
12 taze nane yaprağı
YAPILIŞI:
Limon ve salatalıklar ince ince dilimlenir.
Bütün malzemeler suyun içerisine eklenerek, 1 gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün bütün su gereksinimi bu su ile karşılanır.
SASSY SUYUN ÖZELLIKLERİ
Su, negatif kalorisiyle yağları yakıyor. Her 500 ml. Su içildiğinde 50 kalori vücutta yakılıyormuş.
Zencefil, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor ve içindeki etkin maddelerle sindirim sistemini  olumlu etkiliyor.
Salatalık, ödem atıyor,idrar söktürüyor ve  metabolizmayı hızlandırıyor.
Limon, sindirimi olumlu etkiliyor.
Nane, safra suyunun üretimini hızlandırıyor ve yağ  yakımını  artırıyor.
 SASSY SU ZAYIFLATIYOR MU?
Tek başına tabii ki, sassy suyu içmek yetmez. Bunlara ek olarak  sağlıklı beslenme ve spor şart.

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU ISPANAK SAPI


Malzemeler:
500 gr. ıspanağın sap kısımları(iri saplı olanından)
2 adet havuç
2 yemek kaşığı pirinç
2 taze sarımsak (Yoksa 2 diş kuru sarımsak)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı su
Tuz
Limon
YAPILIŞI:
Ispanağın sapı yapraklarından kesilerek yıkanır.Saplar kesilmeden uzun bırakılır.
Havuçlar soyularak  kibrit çöpünden az kalın olacak şekilde doğranır.
Sarımsakar jülyen doğranır ve yağda hafifçe kavrulur.
Kalan tüm malzemeler eklenip suyu  üzerine dökülür.Yarım limon sıkılır.
Kaynadıktan sonra altı  kısılır ve pirinçler şişene kadar pişirilir.
Ilındıktan sonra  servis yapılır. 

HAVUÇ TATLISI


Malzemeler;
500 gr havuç
2 su bardağı şeker
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Havuçlar yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenerek tencereye konur.Karıştırılarak pişirilir.
Şeker,su ve tereyağ eklenerek pişirmeye devam edilir.Havuçların suyu çekilene kadar pişirilir.
Suyunu çekip havuçlar yumuşayınca cevizler eklenir ve ocak kapatılır.
Bir tepsiye hindistan cevizinin yarısı dökülür.Üzerine ılımış olan karışım dökülür.Kaşığın tersiyle bastırarak düzleştirilir.En üstüne de kalan hindistan cevizi dökülerek soğuduktan sonra servis edilir.

AYVA TATLISI


Malzemeler:
3 orta boy ayva
2 su bardağı şeker
2-3 adet karanfil
Su
YAPILIŞI:
Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür ve çekirdekleri temizlenir. Çekirdekleri bir kenara ayrılır.
Ayvalar geniş bir tencereye oyuk kısımları yukarıya gelecek şekilde dizilir. Ayvanın çekirdekleri ve karanfiller tencereye konur.
Şeker,ayvaların oyuk yerlerine gelecek şekilde ve üzerlerine eşit şekilde dökülür.
Ayvaların yarısına gelinceye kadar su ilave edilir. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen ayvalar servis tabağına alınır.
Soğuduktan sonra üzerlerine kaymak konur.Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı serpilerek servis edilir.

NESCAFELİ PARFE


Malzemeler:
3 Yumurta
3 Yemek kaşığı şeker,
1 Kutu Krem Şanti (2 Poşet)
2 Tatlı kaşığı Nescafe
2 Su bardağı süt
1 Paket kakaolu bisküvi (Ufalanmış)
Fındık Kırığı (İstenilen kadar)
YAPILIŞI:
Toz krem Şanti 1.5 bardak süt ile karıştırılarak krema haline getirilir.
Kalan yarım bardak sütün içine de Nescafe konarak karıştırılır ve eritilir.
Yumurta ile şeker iyice çırpılır.Yoğurt kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edilir.
Sonra yaptığımız bu 3 karışım birbirine karıştırılır.
Bu karışıma fındık parçaları ve ufalanmış bisküviler de eklenir.
Karışım ıslatılmış naylon veya aliminyum folyo serilmiş bir kaba boşaltınlır.(Islatılmış silikon kek kaplarına da konabilir.)
Buzlukta bir gece veya derin dondurucuda 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirip dilimleyerek servis edilir.

KARİDES KOKTEYL



Malzemeler
4 adet Jumbo karides
500 gr küçük karides
2 su bardağı mayonez
3 çorba kaşığı ketçap
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 demet marul
2 adet haşlanmış yumurta
1 tatlı kaşığı kanyak(isteğe bağlı)
Karidesleri haşlamak için:
1 yemek kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sirke
Su
YAPILIŞI:
Büyük bir tencereye su konur. 1 çorba kaşığı tuz ve 2-3yemek kaşığı sirke konarak kaynatılır.
Su kaynayınca içerisine karidesleri eklenir ve 10 dakika kaynatılır.
Ardından karidesler süzülür ve kabukları ayıklanıp bir kenara alınır.
Ayıklanan karideslerin bir kaçı ince ince kıyılır, kalanlar ise bütün olarak bir kenara ayrılır.
Derince bir kapta mayonez, ketçap ve domates suyu iyice çırpılarak karıştırılır.
Bu karışıma limon suyu, kararınca tuz ve kırmızı biber ile kanyak(isteğe bağlı) ilave edilip tekrar karıştırılır.Yaklaşık beş dakika dinlenmeye bırakılır.Karışıma ince ince doğranmış karidesler ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Marul yaprakları ince şeritler ve küçük parçalar halinde doğranır.Doğranmış marul yaprakları, 4 adet şarap bardağına, bardağı %50 dolduracak tarzda yerleştirilir.
Üzerlerine mayonez-ketçaplı karışım eşit miktarlarda dökülür.
Karışımı yeşil salataların üzerine pay edilir. En üstlerine haşlanmış yumurtalar halka halka kesilip koyulur.
Kalan karidesler bardakların kenarlarına dizilir.Her bardağın kenarına estetik açıdan bir adet daire şeklinde kesilmiş limon dilimi yerleştirilir.
Son olarak birer tane haşlanmış Jumbo karides eşliğinde servis edilir


AKITMA(Babaanne tarifi)(Trakya)


Malzemeleri:
Hamur için:
2 su bardağı un 
bir miktar su veya süt
çok az tuz
sıvı yağ(kızartmak için)
Üzeri için:
Tereyağ(isteyen pişince üzerine sürebilir)
Poy ve pul biber karışımı
Toz şeker
Yapılışı: 
Bir kaba un konur.Tuz atılır.Su veya süt azar azar ilave edilir. Sıvı boza kıvamında bir karışım elde edilir.Karışım pürüzsüz olana kadar çırpılır.Bu hamurdan bir kepçe alarak yağ sürülmüş saçta veya teflon tavada yaydırarak pişirilir.Diğer yüzü de çevrilerek pişirilir.
Pişirilen hamur bir tepside üst üste dizilir.
Tatlı olarak yenecekse üzerine toz şeker serpilerek yenir.
Tuzlu olarak yenecekse üzerine tereyağ sürülür. Poy,biber serpilerek servis edilir. 
NOT:Bu tarifin yumurtalı olanı yurt dışından ülkemize gelmiş olan Krep'tir.Un,su,Pakmaya ve tuz karışımı ile yapılanı da yöremizde Cizleme'dir.


BULGURLU EKŞİMİKLİ KOL BÖREĞİ


Malzemeler:
6 adet yumurta
250 gr yoğurt
½ çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
½ kg ince bulgur
250 gram ekşimik
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz.
YAPILIŞI;
Soğanlar ince ince kıyılır, yağda kavrulur. İçine bulgur ilave edilir, bir süre sonra da su katılır. Biraz pişirildikten sonra ateşten indirilir ve bulgurun kabarması için bekletilir. Kabarma işlemi olduktan sonra içine tuz, karabiber, pulbiber ilave edilir.
Ayrı bir geniş kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve un çırpılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Yarım saat bekletilen hamurdan 6 parça elde edilir ve yufka şeklinde açılır. Bunların içine hazırlanan bulgurlu harç konulur ve rulo şeklinde sarılır. Tüm parçalar doldurulup sarıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürülür. Orta sıcaklıktaki fırında pişirilir ve çıkarıldıktan sonra kesilerek servis yapılır.