Malzemeler:
125 gr tereyağ veya margarın (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
3-4 su bardağı un
İçi için:
4-5 elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tere yağ
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı ceviz(iri doğranmış)
Üzeri için:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Önce iç harcı hazırlanır.
Kabukları soyulan elmalar rendelenir.Bir tavaya konur.
Üzerine şeker eklenerek elmalar suyunu çekene kadar orta ateşte
pişirilir.
İndirmeye yakın tarçın ilave edilir.Ocak kapatılır.Cevizler eklenerek
karıştırılır.Bir kenarda soğuması için bekletilir.
Hamuru için bir kabın içine tereyağı,sıvı yağ,şeker,yumurta,kabartma
tozu ve vanilya konur.
Azar azar un eklenerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yapılır.
Hamur merdane ile açılır.Kase ile küçük yuvarlaklar kesilir.
Tart kalıpları yağlanır.Kesilen hamurlar kalıplara yerleştirilir.
Hamurun üzerine elmalı harç doldurulur.Hamurun kalan parçaları
tekrar açılarak ince şeritler kesilir.
Şeritler kalıpların üzerine kafes şeklinde yerleştirilir.
170 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan tartların ilk sıcaklığı geçince üzerine pudra
şekeri serpilir.