Malzemeler:
300 gr bamya
2 orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım limon
1 küçük dal koruk(olgunlaşmamış üzüm)
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Yıkanan bamyaların sapları yuvarlak kesilerek temizlenir.Limonlu
suda bekletilir.
Küçük doğranan soğan ve sarımsaklar yağda pembeleştirilir.Üzerine
domates ve salça eklenir.
Bamyalar yıkanıp süzülerek karışıma eklenir.Bamyaların üzerine çıkacak
kadar su eklenir.
Tencereye bir salkım olgunlaşmamış üzüm (koruk)konur.
Tuz atılır.Bamyalar yumuşayana kadar kısık ateşte hiç karıştırmadan
pişirilir.
Dağılmaması için tencerede soğuması beklenir.
Ilık
veya soğuk servis edilir.