Malzemeler
2 adet yumurta
(sarısının bir tanesi üzeri için ayrılacak),
3 yemek kaşığı
yoğurt,
Yarım demet
maydanoz,
1 çay bardağı
sıvı yağ ,
1 paket kabartma
tozu ,
1 çay kaşığı pul
biber,
1 çay kaşığı tuz
(peynirin tuzuna göre değişir),
3 su bardağı un
(Kıvamına göre değişir)
YAPILIŞI;
Poğaça hamurunu
hazırlamak için, çatalla ezilmiş olan peynir ve oda ısısında yumuşamış margarin
yoğurma kabı içerisinde elle güzelce karıştırılır.
Üzerine, un
haricindeki diğer malzemeler ilave edilip tekrar karıştırılır.
Elde edilen
karışıma azar azar un ilave edilip yoğrulur ve çok hafif ele yapışmayan yumuşak
bir hamur elde edilir.
Yoğrulan
hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp, yağlı kağıt serili fırın
tepsisine dizilir.
1 adet yumurta
sarısının içerisine, bir çimdik tuz atılıp çırpılır.
Maydanozlu
pratik poğaça üzerine, fırça yardımı ile, yumurta sarısı sürülüp, çörek otu
serpiştirilir.
Önceden
ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilip çıkartılır ve servise
sunulur.