Malzemeler:
1 su
bardağı ılık su
1 su
bardağı süt
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 yemek
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
1 küçük paket
kuru maya
1 paket
kabartma tozu
1
yumurta beyazı
Alabildiği
kadar un(4-5 bardak)
Üzeri
için:
1
yumurta sarısı
Çörekotu,susam
YAPILIŞI:
Geniş
bir kaba ılık süt, ılık su,şeker,tuz ve maya konarak karıştırılır.5-6 dakika
mayalanması için bekletilir.
Sonra
un, yumurtanın beyazı ve kabartma tozu katılarak yumuşak bir hamur yapılır.
Yaklaşık
yarım saat hamurun mayalanması beklenir. Hamur mayalandıktan sonra gazı çıkması
için tekrar yoğrulur. Hamur limon büyüklüğünde
7 eşit parçaya ayrılarak beze yapılır.
Çiçek
şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
Tepside
20 dakika kadar daha mayalanması için bekletilir.
Üstüne
yumurta sarısı sürülerek susam ve çörek otu serpilir.
200
derecede ısıtılmış fırına konur. Üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Ilınınca
servis edilir.