Malzemeler:
2 kg
vişne
6-7 su
bardağı su
3-4 su
bardağı şeker
YAPILIŞI:
Vişneler
yıkanarak sapları ayıklanır.Çekirdekleri çıkarılmaz.Büyük bir tencereye
konur.Üzerini geçecek kadar su eklenir.
Vişneler
yumuşayana kadar kaynatılır.
Süzgeçten
geçirilir.Tencereye konur.Şeker ilave edilerek tekrar kaynatılır.
Sıcak
olarak cam kavanozlara doldurularak kapakları kapatılır.
Üzeri
örtülerek soğuması ve kapakların tutması için bir gece bekletilir.Soğuduktan
sonra kapakları kontrol edilir.Tutmuş ise buzdolabı dışında serin bir yerde 5-6
ay tazeliğini koruyarak bekleyebilir.Tutmayanlar
ise bozulmadan hemen tüketilmelidir.NOT:Bu tariften 2 litrelik kavanozu dolduracak kadar meyve suyu çıkıyor.Ben konsantre olarak kullanmak istediğimden fazla su katmıyorum.Böylece az kavanoz kullanıyorum.Açınca 1 kavanozu sulandırıp 2 kavanoz elde ediyorum.