Malzeme:
1 su
bardağı Mercimek ( Kırmızı veya sarı)
1 litre su
1 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet patates
2 çorba kaşığı yağ ve tuz
YAPILIŞI;
Öncelikle soğan yağda kavrulur. Daha sonra un
eklenir ve kavurmaya devam edilir. Un kavrulduktan sonra suyu ilave edilir.
Mercimek ve küp şeklinde doğranmış havuç ve
patates ekleyip pişmeye bırakılır. Sebzeler ve mercimek piştikten sonra
çorba bir süzgeçten geçirilir ve tekrar
kaynaması beklenir.İsteğe göre süzmek yerine blendırdan da geçirilebilir.
Tuz ve karabiber isteğe göre eklenir.
Tuz ve karabiber isteğe göre eklenir.
Üzerine kırmızı biber ve nane kızdırılıp ilave
edilir. Limonla servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder