MALZEMELER:
1 kg içlik taze bakla
2 bardak su
2 tane soğan
1çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet dereotu
Tuz
yarım çorba kaşığı un
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Bir tencereye ölçülere
göre su, un, limon suyu koyup iyice karıştırılır.
Kabuklu baklanın
kabuklarının ayıklanmasıyla iç haline getirilmiş baklalar suyun içine atılır.
Başka bir tencereye
zeytinyağı ile doğranmış soğan konup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Buna ayıklanmış olan
baklalar tenceredeki suyu ile birlikte, olduğu gibi ilave edilir
Ayrıca şeker ve tuz da
katılır. Kapağı kapatılır ve bir saat pişirilir.
Sonra üzerine dereotu
serpilir ve tencere ateşten indirilerek soğutulur.
Tabağa alınıp servis
yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder