Lezzetli Yemek Tarifleri

DÜĞÜN ÇORBASI





















MALZEMELER:
  10 bardak et suyu
  3 çorba kaşığı un
  2 yumurta
  2 limon
  2 parça et (haşlanmış)
  2 kaşık yağ
  1 kahve kaşığı kırmızı biber
  YAPILIŞI:
   Et suyu tencerede kaynatılır. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un karıştırılır.Et suyundan azar          azar alarak karışıma eklenir ve topaklanma gidene kadar karıştırılması gerekir.
   Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.

  Yağ ısıtılır. Küçük doğranmış et ile 1- 2 defa çevrilir. Kırmızı biber katılıp çorbaya dökülür.
  Servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder