Lezzetli Yemek Tarifleri

BORÇ ÇORBASI

















Malzemeler;
6 bardak su veya et suyu
2 kaşık yağ
2 silme yemek kaşığı un
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
2-3 dal lahana
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Çok az limon tuzu
Tuz
Yapılışı;
Sebzeler soyulur.Soğan tencereye rendelenir.Diğer sebzeler başka bir kaba rendelenir,lahana çok ince kıyılır.
Rendelenmiş soğan yağ ile pembeleştirilir.Un atılır ve un ile bir süre karıştırılarak kavrulur.
Hazırlanan sebzelerin hepsi katılır ve karıştırılır.Salça ,et suyu katılır.Tuz atılır.İsteğe göre Şeker ve çok az limon tuzu eklenip 5 dakika sonra ocak kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder