Malzemeler;
6 bardak
su veya et suyu
2 kaşık
yağ
2 silme
yemek kaşığı un
1 orta
boy soğan
1 orta
boy patates
1 küçük
kereviz
1 küçük
havuç
2-3 dal
lahana
1 yemek
kaşığı salça
1 diş
sarımsak
1 çay
kaşığı şeker
Çok az
limon tuzu
Tuz
Yapılışı;
Sebzeler
soyulur.Soğan tencereye rendelenir.Diğer sebzeler başka bir kaba
rendelenir,lahana çok ince kıyılır.
Rendelenmiş
soğan yağ ile pembeleştirilir.Un atılır ve un ile bir süre karıştırılarak
kavrulur.
Hazırlanan
sebzelerin hepsi katılır ve karıştırılır.Salça ,et suyu katılır.Tuz
atılır.İsteğe göre Şeker ve çok az limon tuzu eklenip 5 dakika sonra ocak
kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder