MALZEMELER
1 kg
kırlangıç, kefal, iskorpit ya da lipsos balığı
1 adet
büyük boy soğan
1 adet
kereviz (yapraklarıyla birlikte)
1 adet
patates
1 adet
havuç
2 adet defne yaprağı
2 adet
yumurta sarısı
1 adet
limon
Tuz
Tane
karabiber
Yapılışı;
1.
Balıklar ayıklayıp yıkanır, özellikle karınlarındaki kanlı bölümleri iyice
temizlenir.
2. Derin
bir tencereye balık parçaları konup haşlanır.
3. Pişen
balıklar tencereden alınarak küçük parçalara ayrılır ve kılçıkları ayıklanır.
4. Balık
suyunun içine kereviz, patates, havuç, defne yaprağı, kereviz yaprakları, tane
karabiber eklenerek sebzeler pişirilir.
5. Sebzeler
iyice ezildikten defne yaprakları alınarak karışım blenderdan geçirilir.
6.
Çorbanın kıvamına göre sıcak su eklenebilir.
7. Bir
kasede iki yumurta sarısı ve limon çırpılarak terbiye hazırlanıp tuz ve
karabiberle çorbaya eklenir.
8. Bir
taşım daha ateşte tutulduktan sonra sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder