Lezzetli Yemek Tarifleri

EZOGELİN ÇORBASI



Malzemeler:
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1/2 kahve fincanı ince bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz,nane
6 su bardağı su
YAPILIŞI:
Tereyağı ve soğan tencerede soğanlar pembeleşene kadar pişirilir.Salça eklenir.Su konur.
Su kaynayınca yıkanmış mercimek,pirinç ve bulgur konur.Yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tuz eklenir.Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber veya nane eklenip karıştırılır.
Sıcak servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder