Malzemeler;
2 su bardağı un
1 adet yumurta
bir tutam tuz
yeteri kadar su
İçi için;
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti için;
5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
YAPILIŞI;
Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır.
Bunun için su ve toz şeker bir tencerede kaynatılır.
Kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilir.
Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Geniş bir kapta un, yumurta ve tuz karıştırılıp, azar azar
su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamur oklava yardımı ile açılır.
Ayrı bir kapta ceviz, tarçın ve toz şeker karıştırılıp
açtılan yufkanın üzerine serpilir.
Oklava hamurun kenarına konup hamur rulo şeklinde sarılır.
Oklava çıkarılıp hamur dilimlenir.
Kızgın yağda iki taraflı kızartılır.
Pişirilen hamurlar önceden hazırlanan şerbete atılır.
Hamurlar şerbeti çekince çıkarıp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder