Malzemeler;
1 yumurta
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
700 gr kadar fındık veya ceviz içi
Açmak için nişasta
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Üzerine;
3 yemek kaşığı tere yağ,
1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI;
Öncelikle şeker ve suyla şerbet pişirilir. 2 yemek kaşığı
limon suyu dökülüp beş dakika kaynatıp soğumaya bırakılır
Malzemelerimizle hamur yoğurulur cevizden daha ufak bezelere
bölünür.
Nişasta ile açılır içine ceviz serpilir ve oklava ile
sarılıp büzülür.
Oklavadan çıkarılır tepsiye dizilir, tereyağ ve sıvı yağ
eritilir üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder