Malzemeler;
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
2 adet havuç
2 adet havuç
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet yeşil sivri biber
1 kahve fincanı pişmiş mısır
4 adet yesilsogan
5-6 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağ (şehriyeleri kavurmak için)
2 yemek kaşığı zeytinyağ( sosu için)
2 yemek kaşığı zeytinyağ( sosu için)
Tuz
Limon
YAPILIŞI;
Arpa şehriyeler yağda pembeleşene
dek kavrulur.
Tuz atılır ve üzerine su
eklenerek 10-15 dakika suyu azalana kadar pişirilir.Ocak kapatılır ve pilav gibi üzerine kağıt havlu konup kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
Diğer yanda kırmızı biber,sivri
biber,soğan,dereotu ve maydanoz ince ince doğranır.
Havuçlar rendelenir.
Geniş bir kapta sebzeler ve pişen
arpa şehriyeleri karıştırılır.Mısır eklenir.Tuz,zeytinyağ ve limondan yapılan sos eklenerek karıştırılır.Servis edilir.Havuçlar rendelenir.
NOT:İsteğe göre nar ekşisi de eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder