Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 paket mantar
5 dal yeşil soğan
1 kase kornişon turşu
1 kase biberli zeytin
1 haşlanmış havuç
1 limon
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI;
Yeşil mercimek ılık suda ıslatılır. Mercimek süzülür ve tencereye alıp haşlanır.
1 su bardağı yeşil mercimek
1 paket mantar
5 dal yeşil soğan
1 kase kornişon turşu
1 kase biberli zeytin
1 haşlanmış havuç
1 limon
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI;
Yeşil mercimek ılık suda ıslatılır. Mercimek süzülür ve tencereye alıp haşlanır.
Haşlanmış
havuç küçük küp şeklinde doğranır. Mantarlar doğranır ve tavada zeytinyağında
sotelenir. Tuz atılır. Biberli zeytin, kornişon turşu ve yeşil soğan doğranır.
Karıştırma
kabına soğumuş olan haşlanmış mercimek, havuç, sotelenmiş mantar koyulur.
Doğradığımız yeşil soğan, turşu ve zeytin de eklenir. Zeytinyağı ve tuz
dökülür. Limon suyu sıkılır. Karıştırarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder