Malzemeler;
3 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
1 marul
5-6 yeşil soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1 limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz,karabiber,kimyon,pul biber,isot,sumak
Zeytin yağı
YAPILIŞI;
İnce bulgur ılık suyla yıkanıp süzülür.
Üzeri kapatılıp 15 dakika bulgurun şişmesi beklenir.
Yıkanan maydanoz ve soğanlar ince ince doğranır.Maruldan 3-4 yaprak doğranıp,kalanı servis için ayrılır.
Limon suyu, nar ekşisi isot,pul biber, sumak ve zeytinyağ bir kasede karıştırılır.
Şişen bulgurlara önce limonlu sosu eklenir.Sonra salçalar ve baharatlar da eklenerek çiğ köfte yapar gibi karıştırılarak iyice yoğurulur.
Son olarak yeşillikler katılarak karıştırılır.
Limon dilimleri ve marulla süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder