Malzemeler;
Keki için;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
10 kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 Türk kahve fincan + 1 yemek kaşığı un
1 Türk kahve fincan + 1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
YAPILIŞI;
Keki için;
3 yumurta 1 su bardağı toz şeker iyice çırpılır.
Sıcak suda bekleyip yumuşayan 10 kuru incir küçük küçük
doğranır ilave edilir.
1 su bardağı dövülmüş ceviz konulur.
1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı un eklenir hafifçe
çırpılır, yağlanmış unlanmış kalıba alınır.
170 derecede 30-35 dk pişirilir. (Tatlının şerbetini
pişirmiyoruz)
1,5 su bardağı su ve yarım su bardağı toz şekeri şekeri, şeker
çözülene kadar karıştırılır.
Kek fırından çıktıktan 1-2 dk sonra kekin üstüne şerbet
döküp çekmesi beklenir.
Kek fırında pişerken muhallebisi hazırlanır.
Muhallebisi için;
1 lt süt 1 Türk kah. finc. + 1 ymk kaş. un, 1 Türk kah.
finc. +1 ymk kaş. nişasta, 1 pkt vanilya, 1 su bar. şeker tencereye alınır
koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Muhallebi soğuduktan sonra içine 1 pkt krem şanti eklenir
güzelce çırpılır.
Kekin üstüne dökülür. 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.
Servis ederken üzerine kakao ya da Hindistan cevizi
serpilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder