MALZEMELER:
2 Su bardağı ince bulgur
Tuz
Kimyon
Karabiber
1 talı kaşığı biber ve domates salçası
1 su bardağı un
ÜZERİNE:
1 Kase yoğurt
1 tutam taze nane
2 diş sarımsak
SOSU İÇİN:
3 domates rendesi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
arzuya göre pul biber
YAPILIŞI:
Sıcak suyla bulgur yıkanır ve iyice süzdürülür.
Baharatları konup, yoğurulur.
1 su bardağı unu da yavaş,yavaş eklenerek yoğurmaya devam
edilir.
Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.Köfteler tuzlu suda
haşlanır.
Süzgeçle süzülüp servis tabağına alınır.
Taze naneler ve sarımsak yoğurda eklenerek karıştırılır.
Köftelerin üzerine bolca yoğurt dökülür.
Sıvı yağda domates rendesi ve salça kavrulur ve yoğurdun üzerine
gezdirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder