Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı nutella
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı silme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket hazır çikolatalı glazür (isteğe bağlı)
Süsleme şekerleri vs.
YAPILIŞI;
Yumurtaların sarıları ve akları ayrı kaplara ayrılır.
Şekerin yarısıyla yumurta akları mikserin yüksek devrinde şeker
eriyip yumurta akları köpürene kadar çırpılır.
Şekerin diğer yarısı yumurta sarılarının olduğu kaba alınır.
Şeker eriyene kadar çırpılır.
Sırasıyla sıvı yağ ve süt eklenip tekrar çırpılır.
Sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ilave edip pürüzsüz
hale gelene kadar çırpılır.
Nutella ilave ederek karıştırılır.
Yoğun kıvamlı bir harç elde edilir.
İyice köpürmüş olan yumurta akları bu harca ilave edilir.
Spatula yardımı ile çok yavaş bir şekilde alttan üste
karıştırılır.Yumurta aklarını söndürmemeye özen gösterilir.
Kalıbın sadece alt kısmı yağlanır ve kenarları yağlanmaz.
Çok kabaran bir kek olduğu için fırından çıkınca çökmesi
istenmez.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırından çıkıp ılınınca kenarlarından ayırarak kalıptan
çıkarılır ve servis tabağına alınır.
Üzeri isteğe göre süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder