Malzemeler;
4 su bardağı ile süt
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
1 vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Dikdörtgen bir borcama bol Hindistan cevizi serpilir ve
kenarda bekletilir.
Süt,un,şeker,kakao bir tencerede muhallebi gibi olana dek
pişirilir.
Tereyağı ve vanilya da eklendikten sonra mikserde 4-5 dk
çırpılır.
Hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye ince bir şekilde
dökülür.
Üzeri ıslak kaşıkla düzeltilir ve ılıyınca buzdolabında 2-3
saat bekletilir.
Krem şanti tarifine göre hazırlanır ve muhallebinin üzerine
dökülür.
Buzdolabında 1 gece daha
bekletildikten sonra servis yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder