Malzemeler;
Pandispanyası için:
4 adet yumurta
1 su b. şeker
1,5 su b. un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-5 çorba kaşığı kakao
Krema için :
3 Su bardağı süt
2 Çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
YAPILIŞI;
Kremanın Yapılışı :
Vanilya hariç tüm malzemeler bir tencereye konur.
Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir.
Karışım kaynamaya başlayınca,bir iki kez karıştırıp,vanilya eklenip ocağın altı kapatılır.
Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutması önlenir.
Pandipanya Yapılışı:
Yumurta ile şeker çırpılır.
Kalan mazlemeler eklenip karıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
Hamur kağıdın üzerine yayılıp 180C derece fırında pişirilir.Kekimiz fırından çıktıktan sonra çok soğumadan ılıkken krema üzerine dökülüp rulo şekli sarılır.
Dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra kesip servis yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder