Malzemeler;
2,5 su bardağı süt (kıvamına göre arttırabilirsiniz)
5 yemek kaşığı pirinç unu
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Şeftali sosu için;
2 adet orta boy şeftali
1 yemek kaşığı patates nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı su
Süslemek için:
Antep fıstığı ya da arzu ettiğiniz bir malzeme
YAPILIŞI;
Tencereye süt konur.
Pirinç unu ve şeker ilave edip orta ısıda sürekli
karıştırarak pişirilir.
Koyulaşmaya başladığında vanilya ilave edip ocağın altı
kapatılır.
Diğer tarafta şeftaliler küp küp doğranır ve bir tencereye
konur.
Su ve toz şeker ilave edip kısık ateşte pişirilir.
Sos kaynamaya başladığında, nişasta biraz su ile
sulandırılarak şeftalilere eklenir.
Bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altı kapatılır.
Şeftali sosu blenderdan geçirilir.
Muhallebi de blenderdan geçirilip kuplara paylaştırılır.
Biraz dinlendikten sonra şeftali sosu da konur.
1-2 saat buzdolabında bekletilir ve servis için istenilen
şekilde süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder