Malzemeler :
1 kg. Antrkot Dana Eti, (küp şeklinde
kesilmiş)
2 Adet
Kıyılmış Soğan
1 Adet Dilimlenmiş Dolmalık Biber ve Kırmızı
Biber
2 Diş Kıyılmış Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Yağ
1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker
1 Çorba Kaşığı Un
1 çay bardağı su
1 Tutam Kekik
1 Çorba Kaşığı elma sirkesi
1 Çorba Kaşığı Beyaz Hardal
3 Tane Karanfil
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI:
Tavada
yağ kızdırıır ve etler içine atılıp hafifçe kızartılır. Sonra etler düdüklü
tencereye aktarılır.
Soğan,
biberler ve sarımsak tavada birkaç dakika kavrulur. Üzerine un ve şeker
serpilir.
Karıştırırken
bir yandan da içine yavaş yavaş su ilave edilir. Sonra kekik, sirke, hardal,karanfil,
tuz ve karabiber serpilir. Kaynama noktasına gelince, karışım düdüklü tenceredeki
etin üzerine dökülür.
Tencerenin
kapağı kapatılır ve yemek yaklaşık 1,5 saat ateşte pişirilir. (Kapağını
açtıktan sonra
gerekirse
yeniden su ilave edilir ve kaynatılır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder