Lezzetli Yemek Tarifleri

PİLAVLI TAS KEBABI


  MALZEMELER:
  Yarım kg. koyun kuşbaşı et
  2 kaşık yağ
  1 soğan
  1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)
  Tuz ve karabiber
  YAPILIŞI:
  1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).
  2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.           (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)
  3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.
  4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.Pilav tenceresine süzülür.
  5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte               suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.
  6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder