MALZEMELER:
Yarım
kg. koyun kuşbaşı et
2
kaşık yağ
1
soğan
1- 2
domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)
Tuz
ve karabiber
YAPILIŞI:
1-
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).
2-
Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya
kadar pişirilir. (Gerekirse
azar azar sıcak su konur.)
3-
Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase
ters çevrilir.
4-
Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.Pilav
tenceresine süzülür.
5-
Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en
sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için
beklenir.
6-
Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder