MALZEMELER:
1 kg. pırasa,
1 havuç,
2 çorba kaşığı pirinç,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 çay kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı toz şeker,
Yarım limonun suyu,
1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Pırasalar ayıklanıp yıkanır.
Üç parmak genişliğinde doğranır.
Havuçlar da soyulup küp küp doğranır.Düdüklü tencereye
doğranmış pırasalar konur.Üzerine doğranmış havuçlar,pirinç,
zeytinyağı,tuz,şeker,limon suyu ve 1 su bardağı su konup 15 dakika pişirilir.İyice
soğuduktan sonra servis tabağına alınır.(Yemeği servis tabağına kaşıkla koymak
yerine tencereyi hafif silkeleyerek dökerseniz pırasaların şekli bozulmamış
olur.) AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder