Malzemeler:
750 gr.
but eti (kuşbaşı)
4 adet
iri patates
3 adet
soğan
2 çorba
kaşığı yağ
2 adet
domates veya 1 kaşık domates salçası
Hazırlanışı:
Kuşbaşı
olarak doğranmış et, yağ ve doğranmış soğan bir tencereye konur. Orta
hararetli
ateşte soğanlar sararıncaya ve et bıraktığı suyunu çekene kadar kavrulur.
Kavurma
işlemi tamamlanınca kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ile
sulandırımış
domates salçası ilave edip bir iki defa daha karıştırılır. Etlerin üzerine
çıkacak
kadar su
ilave edip orta hararetli ateşte pişirilir.
Patatesler
kuşbaşı doğranıp yağda hafif kızartılır. Kebabın inmesine 20 dakika kala
etlerin
üzerine konup, 1-2 defa kaynatılır. Suyu azaldıkça ilave edilir. Etler ve
patatesler
pişince
servis tabağına koyup üzerine maydanoz serperek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder