MALZEMELER:
1 bağ deniz börülcesi
Yarım limon suyu
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma
zeytinyağı
YAPILIŞI;
Bağ halinde satılan deniz börülcelerin, çamurlu olan kök
kısımları kesilip atılır.Kalanları iyice yıkanır. Tencereye kaynamış su koyup,
börülceler içine eklenir.
10-15 dakika kadar, börülceler yumuşayıncaya kadar çok az
haşlanır.Biraz diri kalmaları daha iyi olacaktır. Haşladıktan sonra, hem
soğumaları için, hem de yeşil renklerini kaybetmemeleri için soğuk sudan
geçirilir.
Börülcelerin içinde çok sert dalları olduğundan, bitkiyi
yemek için bu dallardan ayırmamız gerekmektedir. Sert kısımlarından tutarak,
yeşil kısımları sert dal kısımlarından ayırılır. Zeytinyağı, limon ve ezilmiş
sarımsakla yapılan sos üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder