MALZEMELER:
2 bardak su
2 tane soğan
1çay bardağı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet dereotu
Tuz
yarım çorba kaşığı un
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Bir tencereye ölçülere göre su, un, limon suyu koyup iyice
karıştırılır.
Kabuklu baklanın kabuklarının ayıklanmasıyla iç haline
getirilmiş baklalar suyun içine atılır.
Başka bir tencereye zeytinyağı ile doğranmış soğan konup,
soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Buna ayıklanmış olan baklalar tenceredeki suyu ile birlikte,
olduğu gibi ilave edilir
Ayrıca şeker ve tuz da katılır. Kapağı kapatılır ve bir saat
pişirilir.
Sonra üzerine dereotu serpilir ve tencere ateşten
indirilerek soğutulur.
Tabağa alınıp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder